(video) Un polițist din Strășeni, prins că a primit bani pentru a elibera un automobil ridicat la parcarea specială

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În data de 20 iunie 2024, ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI, sub conducerea PCCOCS, au reținut în flagrant un angajat al Inspectoratului de poliție Strășeni. Acesta a căzut în plasa corupției, fiind atras de o sumă infimă de bani.

Investigațiile au fost demarate ca urmare a sesizării parvenite din partea IGP, fiind pornită o cauză penală conform art. 324 alin. (2) lit. b) (Corupere pasivă).

Potrivit circumstanțelor cauzei, la 8 iunie 2024, angajatul IP Strășeni ar fi promis eliberarea unui automobil. Acesta a fost ridicat și plasat la parcarea speciaă în urma încălcării RCR. Recompensa ilicită pentru serviciu ar fi constituit 300 de euro.

Bănuitul a fost reținut în flagrant în momentul primirii celei de-a doua tranșe de 150 de euro. În scopul acumulării materialului probator, a fost efectuată percheziția automobilului polițistului, fiind depistate și ridicate obiecte relevante pentru cauza penală.  

SPIA încurajează denunțarea manifestărilor de corupție și influențelor necorespunzătoare la linia telefonică specializata anticorupție: 1520.

Orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de instanța de judecată.

Vezi și: (video) SPIA a inițiat un control după ce s-ar fi surprins o dare de mită în centrul Chișinăului

Cmentariile sunt închise