(foto) Jaguar Classic a finalizat construcția primului C-type Continuation

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Jaguar Classic a finalizat construcția primului C-type din seria Continuation. Producția strict limitată îi este în curs de desfășurare la Jaguar’s Classic Works, Coventry, iar primul vehicul a finisat testele finale înainte de a fi livrat unui client entuziasmat.

Fiecare exemplar va fi supus la cel puțin 250 de mile de teste fizice de către inginerii Jaguar Classic, în urma unui proces de construcție care necesită 3.000 de ore de muncă intensivă și de înaltă calificare.

Primul automobil este finisat într-un Pastel Green, cu scaune din piele întoarsă verde, fiind inspirat de modelul original care a câștigat cursa de mașini sport de 224 de mile, lungă de 50 de tururi, la întâlnirea Marelui Premiu de la Reims din 29 iunie 1952, acum exact 70 de ani în urmă.

Acest vehicul a fost primul C-type echipat cu frâne cu disc care a câștigat în competiția internațională. Anume legendarul Stirling Moss a convins Jaguar să implementeze tehnologia de pionierat pe care o avea în dezvoltare. 

Victoria de la Reims a fost o privire timpurie asupra dominației modelului la maratonul de la Le Mans din 1953 și a supremației continue a Jaguar în cursele de mașini sport din anii 1950.

Fabricate manual la Jaguar Classic Works din Coventry, toate modelele Continuation vor fi construite conform specificațiilor modelelor Works C-type din 1953. Echipa Jaguar Classic a contribuit la aducerea moștenirii la viață, folosind cercetări ample, tehnologie modernă și expertiză în inginerie. Cu modelarea CAD avansată, fiecare este apoi creat folosind aceleași metode și tehnici de construcție pentru a se asigura că noile interpretări respectă originalul.

Clienții au 12 culori exterioare din care să aleagă, inclusiv acest Pastel Green, British Racing Green sau Pastel Blue cu elemente contrastante, precum și posibilitatea de a-și selecta propriile specificații interioare dintr-o gamă de opt nuanțe de piele.

Modelele Continuation sunt aprobate de FIA ​​și sunt eligibile pentru a participa la toate evenimentele istorice FIA, inclusiv Jaguar Classic Challenge, care are loc pe o varietate de piste de curse diferite, inclusiv Le Mans și Silverstone.

Modelul mai este disponibil de cumpărat, însă un preţ în continuare nu se anunţă public.

Cmentariile sunt închise