(foto/video) Jaguar anunţă o nouă ediţie limitată de bijuterii – C-type Continuation

Jaguar Classic sărbătorește cea de-a 70-a aniversare a legendarei maşini sportive de curse C-type prin C-type Continuation – o nouă serie strict limitată de automobile care vor fi asamblate manual la atelierul Classic Works din Coventry. Programul va permite unui număr de pasionați înstăriți să achiziționeze pentru prima dată din 1953 un nou exemplar construit din fabrică.

Jaguar C-type a fost fabricat inițial între anii 1951-1953 şi a fost renumit pentru forma sa excepțional de fluidă pe care i-a creat-o designerul și artistul Malcolm Sayer. Modelul a câștigat epuizantul maraton de 24 de ore de la Le Mans, chiar de la debutul său în 1951, marcând prima dintre cele șapte victorii înregistrate de marcă în această competiţie.

Din 1952, C-type a fost pionier în adoptarea unei tehnologii inovatoare de frânare în motorsport (frâne cu disc), sistemul revoluționar fiind dezvoltat de Jaguar și Dunlop, fapt care a dus la obţinerea primei victorii pentru o mașină cu frâne cu disc la Marele Premiu Reims din Franța, cu Stirling Moss la volan, contestând mai apoi cursa italiană pe o distanţă de 1.000 de mile – Mille Miglia.

Acest Jaguar a câștigat din Le Mans-ul în 1953, o altă premieră pentru o maşină cu astfel de mecanisme de frânare și, de asemenea, s-a bucurat de succes în mâinile proprietarilor privați, care l-au folosit pentru a deveni vicecampion în primul World Sportscar Championship.

Dintre cele doar 53 de exemplare construite în anii 1950, 43 au fost vândute unor proprietari privați. Totuşi maşinile de producție s-au limitat la unele cu frâne cu tamburi, cu motoare cu 203 CP şi carburatoare duble SU, în stilul mașinilor de curse din 1951.

Opt noi mașini C-type Continuation vor fi construite înaintea unui eveniment de sărbătoare inspirat de curse, pentru proprietarii lor, în 2022. Fiecare va reflecta specificațiile mașinii de curse câștigătoare a ediţiei din 1953 a Le Mans: un motor cu şase cilindri în linie de 3.4 litri (223 CP), cu trei carburatoare Weber 40DCO3 și frâne cu disc.

Bazându-se pe experiența acumulată cu programele anterioare Jaguar Classic Continuation pentru Lightweight E-type, XKSS and D-type, inginerii Jaguar Classic au consultat arhivele Jaguar și datele scanate cu referințe încrucișate, preluate de pe un C-type original împreună cu un calculator de ultimă oră, pentru a crea cel mai autentic automobil.

Accesul exclusiv la schiţele inginerești originale și înregistrările companiei create de echipa de dezvoltare originală – inclusiv a lui Malcolm Sayer, managerul competițiilor Lofty England și inginerii William Heynes, Bob Knight și Norman Dewis – asigură menținerea corectă a specificațiilor autentice din 1953.

Luând aceste date inginerești CAD , pentru prima dată Jaguar Classic este, de asemenea, în măsură să ofere clienților posibilitatea de a vizualiza maşina lor virtual prin intermediul unui configurator online special conceput. Acest nou instrument le permite utilizatorilor să compare opțiunile de culoare exterioară (12) și trim interior (8) și să aplice câteva autocolante şi insigne. Opțiunile suplimentare disponibile includ un sistem de centuri de siguranţă aprobat de FIA ​​sau o protecție în caz de răsturnare. 

Automobilele nu vor fi făcute pentru a fi duse doar pe la expoziţii. Acestea vor fi şi eligibile pentru participare la curse istorice, precum şi alte deplasări pe circuite şi drumuri închise. Cât va costa un exemplar este dificil de spus la moment.

Cmentariile sunt închise