Tipul prins cu “suvenir” în pantaloni în vama Leuşeni s-a ales cu amendă de zeci de ori mai mare decât valoarea lui

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Vă mai amintiți de acest caz? Un bărbat care a încercat în martie 2022 să scoată din Moldova părți componente ale unui pistol-mitralieră, fără să le declare, a fost condamnat la achitarea unei amenzi de 325.000 lei.

VIDEO: deschide.md

Sentința a fost pronunțată de Judecătoria Hâncești. Bărbatul de 32 de ani era pasager al unui microbuz care urma să ajungă în Franța, pe care alteori activa în calitate de șofer.

Acesta a fost supus verificărilor la postul vamal Leușeni, aproape de miezul nopții, după ce învinuitul a scos componentele armei din bagaj și le-a ascuns sub haină, după care s-a îndreptat spre zona duty-free din vamă. Totuși, ofițerii vamali l-au observat, l-au percheziționat corporal și au depistat obiectul de contrabandă camuflat în cel mai ingenios mod posibil.

Potrivit învinuirii trimise în judecată de către procurorul PCCOCS, inculpatul declasare că ar fi cumpărat componentele armei pentru amicul său francez, în calitate de suvenir. Potrivit estimărilor, o astfel de armă anticariat, confecționată industrial în Ijevsc, Rusia, ar costa circa 4.000 lei.

Bărbatul şi-a recunoscut vina până la urmă, iar suplimentar amenzii de 325.000 lei urmează să achite alţi 12.530 lei drept cheltuieli de judecată.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/