(video) Max Verstappen a bătut un nou record în Mexic, stabilit anterior de Michael Schumacher și Sebastian Vettel

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Max Verstappen și-a asigurat locul şi în Cartea Recordurilor Guinness în timp ce și-a continuat sezonul remarcabil cu o a 14-a victorie, obţinută la Marele Premiu din Mexico City (ajuns la a 60-a aniversare), transmis aseară în direct de la ora 22:00, ora Moldovei.

Pilotul olandez are deja în palmares al doilea titlu mondial și a ajutat Oracle Red Bull Racing să câștige Cupa Constructorilor, înainte de a ajunge la victoria din Mexic și de a eclipsa recordul de 13 victorii într-un sezon – deținut în comun de Michael Schumacher și Sebastian Vettel!

Verstappen a spus: „Până acum a fost un an incredibil, cu siguranță ne bucurăm de el și vom încerca să obținem mai multe (victorii)”.

Menţiune: Pentru că videoclipurile din articol sunt protejate de drepturi de autor, acestea pot fi vizualizate doar pe Youtube şi nu direct de pe blog. Însă un click merită pentru a vedea cele mai tari momente ale cursei!

După ce a demarat din pole position, Verstappen a fost rareori tulburat în timp ce a ajuns la victorie, finisând la o distanță suficientă de Lewis Hamilton, în timp ce coechipierul Sergio Pérez a încântat suporterii gazdei, asigurându-și un loc pe podium.

Pilotul mexican a ajuns la finiş cu mult înaintea pilotului Mercedes-AMG George Russell – care înainte de ultimul tur a “încălţat” pneurile roşii şi a stabilit cel mai rapid timp de tur – și a urcat acum pe locul doi în clasamentul piloţilor, având cu cinci puncte mai multe decât Charles Leclerc.

Ar mai fi de remarcat că Verstappen a câștigat de patru ori la Red Bull Ring (inclusiv de două ori în 2021), dar până ieri nu a câștigat niciodată pe aceeași pistă în patru ani diferiți. Astfel, a câștigat în Mexic în 2017, 2018, 2021 și 2022, deşi în anii de dinainte de 2022 nu a început niciodată din pole position. Totodată, prin cursa din Mexic, olandezul a doborât şi recordul pentru cele mai multe puncte într-un sezon – 416 (Lewis Hamilton a marcat 413 în 2019).

Odată cu victoria lui Verstappen, Red Bull a câștigat o nouă cursă consecutivă, egalând recordul echipei și punând-o la doar două distanţă de recordul McLaren de 11 victorii consecutive în F1 în 1988. Red Bull a egalat, de asemenea, un record de 19 curse consecutive pe podium, stabilit în 2010-2011.

Următoarea etapă, penultima din acest sezon, va avea loc în Brazilia pe 13 noiembrie. Cu o zi înainte se va desfăşura şi o cursă de Sprint, prin care piloţii nu doar se vor califica pentru ziua de duminică, ci şi vor mai putea obţine puncte suplimentare, doar dacă vor intra în top 8.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise