(video) Primul rival serios pentru Toyota în FIA WEC! Aston Martin pregăteşte hipercaruri de curse Valkyrie

În ajunul aniversării a 60 de ani de la victoria sa glorioasă în 1959 în cursa de 24 de ore de la Le Mans, marca Aston Martin anunță că va încerca să cucerească din nou un titlu mondial, inclusiv în clasica competiţie de anduranţă franceză în anul 2021.

Ca urmare a anunțului de astăzi al organizatorilor Automobile Club de l’Ouest’s (detalii care vor urma după publicarea acestui articol) – decizia de a introduce clasa “Hypercars” drept categorie de top în Campionatul Mondial de Anduranţă FIA WEC – britanicii de la Aston Martin au făcut şi ei o declaraţie. Pentru sezonul competiţional 2020-2021 vor pregăti minim două exemplare de curse Aston Martin Valkyrie!

Marea Britanie s-a bucurat de o lungă poveste de dragoste cu Circuit de la Sarthe deoarece în 2021 se vor împlini exact 100 de ani de când Aston Martin a concurat pentru prima dată acolo. Dar deja a trecut mai mult de un sfert de secol de când un model derivat dintr-o maşină stradală a luat marele premiu la Le Mans (DBR1), și invocând spiritul de pionierat al fondatorului companiei Lionel Martin și ingeniozitatea unora dintre cele mai bune minți de inginerie din Marea Britanie, Aston Martin este acum fixată pe ideea îndrăzneață de a câștiga Le Mans și Campionatul Mondial de Anduranţă.

În conformitate cu noile reglementări ale clasei “Hypercars”, confirmate mai nou de organizatori şi care permit accesul în campionat a unor maşini derivate din cele mai rapide modele stradale de serie, varianta de curse a lui Aston Martin Valkyrie va combina toate soluţiile radicale aplicate atât pe automobilul care urmează a fi în scurt timp livrat clienţilor, cât şi pe versiunea sa de circuit Valkyrie AMR Pro.

Maşina de curse va fi la fel propulsată de un motor V12 de 6.5 litri natural aspirat, special configurat, dar despre care nu se anunţă a fi parte a unei unităţi de propulsie hibride (care nu este obligatorie în campionat). Agregatul, plasat într-o structură uşoară din fibră de carbon, care va mai dispune de tehnologii aerodinamice inspirate din Formula 1, va forma o platformă pe deplin competitivă şi capabilă de victorie.

Anume cu o astfel de maşină va trebui să lupte cei de la Toyota şi deja se promite a fi interesant: Veste mare de la Toyota! Confirmă că va continua participarea în FIA WEC şi dezvoltarea a două super maşini

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/