(foto/video) Primele imagini cu noul KIA Sorento facelift

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Parcă mai ieri lansat şi ulterior testat de noi, actualul KIA Sorento de a patra generaţie este pregătit în format facelift! Primele imagini au fost publicate de producătorul sud-coreean în această dimineaţă, alături de primele detalii înainte de premieră.

Interesant că se întâmplă în preajma premierei concurentului direct, care îi este şi rudă – noul Hyundai Santa Fe. O astfel de strategie, formată în anii precedenți, a funcționat până în zilele noastre: dacă Santa Fe trece la o nouă generaţie, înseamnă că Sorento se pregăteşte de un facelift.

Sorento a primit un nou design frontal cu faruri verticale în spiritul noului EV9, reflectând filozofia Opposites United, potrivit KIA. Mai mult, acest design devine, mai nou, unul familiar, fiind adaptat, implementat chiar şi pe micul Picanto.

Grila radiatorului a devenit mai lată, marginea capotei a fost alungită, a apărut o nouă bară de protecție frontală. În spate vedem nişte stopuri duble deja conectate în partea superioară şi cu desen interior schimbat, pe lângă o bară de protecţie diferită.

Oferta de jante şi culori pentru caroserie a fost completată cu noi opţiuni.

Evoluția interiorului a urmat aceeași cale precum s-a întâmplat în majoritatea mașinilor moderne: în loc de ecrane separate pe planşa de bord, acum există un singur panou curbat ce integrează două monitoare de 12.3 inchi (cu sistem multimedia de ultimă generaţie ccNC, care poate recunoaşte şoferul şi setările sale printr-un cititor de amprente).

Această modificare a impus restructurarea configurației întregului panou frontal și a deflectoarelor de ventilație. Există şi un nou panou de control a climatizării, predominant fiind compus din butoane tactile.

Ce ţine de sistemul de autentificare cu amprentă, aplicat pe consola centrală, acesta va putea fi folosit ca metodă de autentificare la pornirea motorului, la efectuarea unei plăți simple fără a ieşi din cabină sau pentru a activa modul Valet.

Gama de motorizări va include în continuare unităţi pe benzină, diesel și hibride (cu tracţiune faţă sau integrală), dar KIA va dezvălui toate detaliile abia la jumătatea lunii august, când Sorento facelift va intra pe piața sud-coreeană iniţial. Livrările către alte ţări vor începe mai târziu.

De la momentul lansării sale în 2020, a patra generație Sorento s-a vândut în peste 60.000 de unități în Coreea în fiecare an și și-a menținut poziția nr. 1 pe piața SUV-urilor de dimensiuni medii timp de trei ani consecutiv.

Cmentariile sunt închise