(video) Premieră mondială: Noua, a patra generaţie KIA Sorento – toate detaliile

0

Noul KIA Sorento este dezvăluit pentru prima dată astăzi în premieră europeană şi în toate detaliile, după ce acum câteva ore a fost arătat în patrie, ca urmare a anulării Salonului Auto de la Geneva. Puternică, avansată și versatilă, a patra generație a SUV-ului de top din gama KIA este proiectată și concepută pentru a răspunde oricărei provocări.

Ridicând standardele în clasa medie a SUV-urilor pentru spațiu, eficiență și calitate, noul Sorento se află în centrul liniei globale de modele SUV KIA, care include, de asemenea, modelele Seltos, Stonic, Telluride și Sportage.

“Evoluția modelului Sorento în ultimii 18 ani rezonează cu brandul KIA ca întreg. În timp ce modelul a fost inițial lansat în 2002 ca un automobil utilitar de teren, cea de a patra generație s-a transformat în ceva mult mai atractiv. Este un model important pentru KIA, mai ales acum că reprezintă, de asemenea, prima utilizare a electrificării pentru “nava-amiral” SUV”, a declarat Emilio Herrera, CEO al KIA Motors Europe.

Fiind un model principal al liniei de modele globale KIA, mai mult de trei milioane de unități Sorento au fost vândute în întreaga lume din momentul lansării sale în 2002. În această perioadă, în Europa s-au cumpărat aproximativ 300.000 dintre acestea.

Design exterior – mai încrezător, matur și atractiv

 • Stilat și modern, noul Sorento este ‘nava amiral’ pentru gama de modele globale SUV a KIA, alături de Stonic, Seltos și Sportage, dar și de modelul Telluride, disponibil în America de Nord și pe anumite piețe. Noul model este rezultatul eforturilor de colaborare din cadrul centrelor globale de design KIA.
 • Conceptul de „îndrăzneală rafinată” i-a inspirat pe designerii KIA, care au căutat să păstreze estetica robustă și dură a generațiilor anterioare ale modelului Sorento, aplicând în același timp un grad mai mare de rafinament și eleganță. Mai stilat ca niciodată, designul redefinit al modelului Sorento încorporează linii mai ”tăioase” și suprafețe continue, fluide, ceea ce îl face vizibil mai sculptural decât predecesorul său cu margini rotunjite. Cu detalii geometrice moderne și cu proporții mai alungite, ce se întind spre partea din spate, rezultatul este un design mai încrezător, mai matur și mai atrăgător ca niciodată.
 • Partea frontală a lui Sorento evoluează printr-o nouă interpretare a grilei emblematice “tiger nose”, afișând o formă mai largă, ce înconjoară cu naturalețe blocurile optice integrate de fiecare parte. Blocurile optice dispun de o nouă semnătură luminoasă LED pe timp de zi (DRL), numită “tiger eyeline”, atrăgând o atenție suplimentară asupra designului prin asemănarea cu liniile din jurul ochilor de tigru. Acest design mai bine definit, mai hotărât, este completat de o grilă de admisie a aerului poziționată mai jos, mai largă, rectangulară, ce se termină cu gurile de aer laterale, care ajută la circularea aerului în jurul automobilului. Elementul de protecție subțire, situat în partea inferioară a spoilerului sporește aspectul robust.
 • Noul model are o lungime de 4.810 mm (+10 mm), o lățime de 1.900 mm (+10 mm), o înălţime mai mare cu 10 mm şi un ampatament de 2.815 mm (+35 mm). Din profil, proporțiile noului Sorento sunt adaptate subtil pentru a părea mai lungi. Sispune de console față și spate mai scurte. Lungimea suplimentară se regăsește în ampatament (un rezultat al noii platforme a modelului Sorento). Acesta adaptează subtil caracterul vizual al automobilului, fâcându-l să pară mai lung și mai rapid, în pofida faptului că este mai înalt. De asemenea, extinde lungimea capotei, retrăgând stâlpul A cu 30 mm mai în spate față de axa frontală. O linie “tăioasă” înconjoară marginea capotei motorului și se extinde peste aripi și portiere, plină de caracter, sfârșindu-se la nivelul blocurilor optice spate.
 • Ușor de recunoscut ca fiind un Sorento, noul model păstrează stâlpul D mai larg, specific, caroseria masivă și arcadele dublate ale roților care au definit toate cele trei generații de până acum. De asemenea, acesta adoptă câteva alte elemente de design ale modelelor recente KIA, ce includ noua formă dinamică a stâlpului C și caroseria sculptată cu linii subțiri.
 • Inspirat de modelul Telluride, Sorento adoptă noi blocuri optice spate verticale care se întind în partea laterală a caroseriei. Liniile ascuțite ale caroseriei rezonează cu aspectul drept, tehnic al părții frontale, cu linii orizontale utilizate pentru a face automobilul să apară mai lat și mai impunător pe drum. Ornamentul tip sport al părții inferioare a spoilerului spate amplifică aspectul țevilor de eșapament duble și, la fel ca în partea frontală, dispune de un scut care adaugă un aspect robust SUV-ului. A patra generație a modelului urmează linia modelelor recente KIA, cum ar fi Telluride și ProCeed, afișând denumirea în partea centrală a hayonului. Un spoiler integrat subtil ascunde ștergătorul spate, rezultând un design care îmbunătățește vizibilitatea șoferului în partea din spate.
 • Noul Sorento va fi disponibil în Europa în 10 tipuri de culori exterioare și echipat cu jante de 17, 18, 19 și, pentru prima dată în gama de modele, cu jante din aluminiu de 20 inci.

Design interior – atractiv, superior, cu materiale de calitate premium și tehnologii avansate

 • Interiorul celei de a patra generație Sorento reprezintă un pas înainte în ceea ce privește calitatea și designul cabinei KIA. De la prima generație Sorento din 2002, care oferea pasagerilor un spațiu practic, robust și utilitar, modelul Sorento de astăzi oferă proprietarilor ceva cu totul mai uimitor, atractiv și confortabil.
 • Unul dintre cele mai de înaltă calitate spații interioare regăsite pe un model KIA până în acest moment, habitaclul intuitiv și tehnologizat al noului Sorento dispune de materiale de calitate premium și tehnologii de infotainment de ultimă generație. În același timp, păstrează spațiul și versatilitatea care au caracterizat modelul Sorento de-a lungul existenței sale de 18 ani.
 • Habitaclul atragător, superior calitativ, introduce un design sofisticat de ultimă generație, concentrat în jurul celor două display-ului digitale situate în planșa de bord. Panoul digital de 12.3 inci, conținând instrumentele de bord, este însoțit de un sistem de navigație și infotainment cu ecran touchscreen de 10.25 inci, situat în centrul planșei de bord. Acestea afișează informații clare în raza vizuală a șoferului și crează o experiență ”wide screen” pentru utilizatori.
 • Numeroasele funcții ale automobilului pot fi controlate prin butoanele haptice situate de o parte și de alta a ecranului, care se regăsesc și mai jos în planșa de bord pentru sistemul de control al climatizării. Punctul central al planșei de bord îl constituie amplasarea verticală, atrăgătoare a zonei de ventilație, cu accente cromate care se extind în jos către partea centrală a consolei.
 • Habitaclul noului Sorento integrează subtil o gamă de alte tehnologii, incluzând sistemul ambiental de lumini, Mood Lighting System. Acesta emite o lumină ambientală discretă de sub planșa de bord și fețele ușilor, creând senzația unui lounge și un sentiment accentuat de spațiu generos. Un încărcător wireless pentru smartphone se află, de asemenea, la baza consolei centrale, în timp ce un sistem de sunet puternic BOSE® este disponibil pentru a oferi o experiență audio captivantă.
 • Calitatea tuturor materialelor este îmbunătățită, cu un habitaclu ce abundă de ornamente metalice, tapițerie din piele și suprafețe cu efect de satin embosat. Aplicate în tot interiorul și pe planșa de bord, cabina oferă o apariție și o ambianță mai sofisticată. În Europa, Sorento este oferit cumpărătorilor cu tapițerie neagră din material textil, piele (gri sau o singură nuanță de negru sau în două nuanțe negru și gri), sau piele neagră Nappa.

Pachetul de dotări – în căutarea practicabilității, noua platformă maximizează spațiul și versatilitatea

 • Noul Sorento este construit pe baza celei de a treia generație a platformei SUV de clasă medie, oferind un spațiu superior pentru pasageri și bagaje printr-o arhitectură mai inteligentă. Rezultatul se traduce într-unul dintre cele mai versatile și spațioase automobile din clasa sa.
 • Noua platformă este construită în jurul unei structuri compacte a compartimentului motorului, cu console mai scurte atât în partea frontală cât și în partea posterioară, cu un ampatament cu 35 mm mai mare, care crează un spațiu mai mare în interior. Acest lucru permite nu doar un caracter mai stilat al noului model și un design mai sportiv, coborât în partea din spate; structura și dispunerea noii platforme înseamnă că Sorento poate să găzduiască pentru prima dată sisteme de propulsie electrificate.
 • Pachetul de baterii al modelului Sorento Hybrid este amplasat sub podeaua habitaclului. Ca rezultat, SUV-ul oferă spațiu generos pentru până la șapte pasageri, dar și una dintre cele mai mari capacități pentru bagaje din clasa sa – până la 821 litri (pentru versiunile cu șapte locuri) sau 910 litri (pentru versiunile cu cinci locuri), în funcție de specificații. Acest lucru înseamnă că automobilul poate găzdui confortabil cinci persoane și un spațiu semnificativ pentru bagaje.
 • Pentru modelele cu șapte locuri, în condițiile ocupării tuturor locurilor, spațiul de încărcare este mărit cu 32% în comparație cu predecesorul său, ajungând la 187 litri (VDA, modelele diesel și 179 litri pentru modelele hibrid). Comenzile aflate pe panoul lateral al portbagajului permit utilizatorilor să rabateze al doilea rând de scaune cu o simplă apăsare de buton.
 • Pentru pasageri, noua platformă maximizează spațiul pentru toate cele trei rânduri de scaune, oferind mai mult spațiu pentru cap, picioare și umeri decât mulți rivali. În special, noua platformă a creat un spațiu suplimentar semnificativ pentru picioare pentru ocupanții primului și celui de al doilea rând de scaune, dar și spațiu pentru cap pentru ocupanții celui de al treilea rând de scaune.
 • Modelul Sorento a fost întotdeauna popular, cumpărătorii apreciind practicitatea celui de al treilea rând de scaune, iar noul model face viața și mai ușoară pentru pasagerii din spate. Ajutat de ampatamentul mărit al platformei, cel de al doilea rând de scaune este amplasat cu 45 mm mai în față, creând un punct de intrare mai larg către al treilea rând de scaune, oferind astfel un spațiu mai mare pentru picioare.
 • De asemenea, există un mâner de prindere nou încorporat în partea interioară a stâlpului C, oferind pasagerilor celui de al treilea rând de scaune ceva de care să se țină în timp ce urcă la bord. Odată așezat, zona pentru sprijinirea cotului pasagerilor celui de al treilea rând de scaune a fost mărită cu 100 mm pentru suport mai bun, în timp ce dispune de un suport pentru pahare și o zonă pentru smartphone.

Sisteme de propulsie – Sorento este electrificat pentru prima dată, dispunând de sisteme de propulsie hibrid eficiente

 • Cel mai nou SUV KIA va fi disponibil cu putere electrică – prima dată pentru Sorento – iar cumpărătorii vor putea alege dintre variantele hibrid sau plug-in hibrid.
 • Sorento Hybrid este propulsat de noul sistem de propulsie electric Smartstream, cuplat la un motor T-GDi de 1.6 litri (motor turbo pe benzină cu injecție directă), un pachet de baterii litiu-ion polimer de 1.49 kWh și un motor electric de 44.2 kW. Structura inteligentă a noii platforme a modelului Sorento face ca pachetul de baterii să poată fi amplasat sub podeaua habitaclului, cu un impact minim asupra spațiului pentru pasageri și bagaje.
  • Oferind o putere de 230 CP și un cuplu de 350 Nm, acest sistem de propulsie hibrid combină emisiile scăzute de CO2 cu un nivel înalt de performanță. Noul motor T-GDi de 1.6 litri dispune de noua tehnologie CVVD – Continuously Variable Valve Duration, care reglează perioada de deschidere a supapelor în funcție de condițiile de rulare, în loc să opereze pe o perioadă fixă. Acest lucru îmbunătățește performanța la turații mici și medii ale motorului și îmbunătățește consumul de combustibil.
  • Puterea este trimisă către transmisia automată cu șase trepte printr-un dispozitiv electric, permițând ca puterea totală a motoarelor termic și electric să fie transferată în paralel, cu o pierdere minimă de energie. Rezultatul este un răspuns prompt al accelerației la orice viteză, cu acces direct la puterea disponibilă a bateriei la viteze mari.
 • Sorento Hybrid va fi comercializat pe anumite piețe din Europa în momentul lansării, celelalte piețe urmând mai târziu în 2020. Noul Sorento va fi de asemenea disponibil în varianta Plug-in Hybrid spre sfârșitul anului 2020.
 • Noul motor diesel Smartstream de 2.2 litri al noului Sorento este disponibil de asemenea pentru clienții europeni, oferind o putere de 202 CP și un cuplu de 440 Nm. Cu un nou bloc motor din aluminiu, cu 19.5 kg mai ușor decât cel din fontă al predecesorului său, noul motor este în total cu 38.2 kg mai ușor în comparație cu cel găsit pe cea de a treia generație Sorento.
  • Mai mult, acesta este cuplat la noua transmisie 8DCT “Wet double-clutch transmission”, dezvoltată de KIA. Proiectată să ofere o schimbare lină a treptelor de viteză, caracteristică unei transmisii automate, transmisia 8DCT îmbunătățește eficiența consumului de combustibil față de cea convențională automată cu opt trepte.

Rulare și manevrabilitate – un condus mai plăcut și mai captivant și capabilități sporite la rularea dincolo de asfalt

 • Prima generație a modelului Sorento (2002-2009) a fost proiectată cu șasiu separat de caroserie, cu a doua generație a modelului (2009-2015) – primul Sorento construit pe o structură unitară – marcând un pas important înainte în ceea ce privește îmbunătățirea a comportamentului rutier pe asfalt. Acum, noua platformă reprezintă un pas înainte la fel de important, dar destinate să maximizeze stabilitatea la rulare în toate mediile, inclusiv în afara asfaltului.
 • Automobilul oferă acum un mod de rulare și mai sigur, confortabil și un caracter mai satisfăcător și captivant pe șosea decât predecesorul său, ajutat de suspensia complet independentă mult îmbunătățită. Inginerii au urmărit să reducă efectul pe care neregularitățile suprafețelor de rulare îl au asupra caroseriei și să reducă zgomotul și vibrațiile produse de suspensie, în timp ce se îmbunătățește controlul caroseriei și răspunsul direcției în viraje. Acest lucru a fost realizat cu o serie de modificări ale geometriei și componente noi, dar și prin îmbunătățiri ale structurii sistemului de suspensie. Ampatamentul cu 35 mm mai mare contribuie de asemenea la o îmbunătățire generală a confortului la rulare, în timp ce noua structură a caroseriei – cu 4% mai rezistentă la tracțiune – contribuie la reducerea vibrațiilor acesteia.
 • Nou pentru a patra generație, ultimul model Sorento oferă capabilități îmbunătățite de rulare “all-terrain” față de predecesorii săi, datorită noilor moduri de rulare Terrain Mode. Cuplat la sistemul de tracțiune integrală oferit opțional, sistemul Terrain Mode face modelul Sorento mai capabil la rularea prin noroi, zăpadă și nisip. Cu fiecare mod de rulare ce poate fi selectat cu ajutorul unui buton rotativ situat în centrul consolei, sistemul Terrain Mode controlează cu atenție sistemul electronic de control al stabilității (ESC), oferit standard, dar și distribuția cuplului către toate cele patru roți. De asemenea, adaptează timpul de schimbare a transmisiei pentru a ajuta automobilul să mențină tracțiunea în numeroase medii de rulare.

Tehnologie – cel mai avansat tehnologic automobil KIA construit vreodată: noi caracteristici de conectivitate și infotainment

 • Sorento este cel mai tehnologizat automobil KIA creat vreodată, grație unei game de sisteme care îmbunătățesc siguranța, conectivitatea și sistemele infotainment. Gama dotărilor disponibile este proiectată să conducă la călătorii mai sigure și mai puțin stresante, în timp ce oferă ușurință în utilizare.
 • În funcție de specificații, interiorul include ultima generație a sistemului infotainment cu touchscreen de 10.25 inci, ce oferă navigație audio și vizuală, dar și un nou panou de bord digital, de înaltă rezoluție de 12.3 inci. Combinate, cele două display-uri oferă informații de înaltă claritate șoferului. Un display audio de 8.0 inci este disponibil, de asemenea, în echiparea standard, în timp ce toate sistemele infotainment permit integrarea completă cu smartphone-urile, permițând conectarea cu sistemele Apple CarPlay și Android Auto.
 • Noul Sorento oferă, de asemenea, sistemul telematic inovativ UVO Connect, ce oferă informații valoroase șoferilor prin sistemul infotainment și cu ajutorul smartphone-ului. Dispunând de serviciul KIA Live și accesibil prin ecranul mare LCD de 10.25 inci, sistemul afișează informații despre trafic în timp real, previziuni ale stării vremii, puncte de interes și detalii despre spațiile de parcare disponibile pe stradă sau în locuri special amenajate (incluzând prețuri, locații și spații de parcare disponibile). Sistemul UVO connect permite șoferilor să trimită rutele de călătorie către automobilul lor înainte de deplasare și să verifice locația acestuia în orice moment.
 • Sistemul infotainment permite, de asemenea, conectarea prin Bluetooth a două dispozitive smartphone simultan, oferind astfel posibilitatea de a utiliza dispozitive separate de exemplu pentru apeluri telefonice și muzică, în timp ce pasagerii din față își pot conecta de asemenea dispozitivele mobile în porturile de încărcare USB. Pentru pasagerii celui de al doilea rând de scaune, sunt disponibile două porturi USB integrate pe spătarul scaunelor din față, cel de al treilea port USB fiind disponibil în partea din spate a consolei centrale dintre scaunele din față. Ambii pasageri ai celui de al treilea rând de scaune dispun de puncte de încărcare proprii, însemnând că toți cei șapte pasageri își pot menține dispozitivele mobile încărcate – modul perfect de a menține armonia într-un automobil plin în timpul călătoriilor lungi.
 • Sorento dispune de asemenea de un head-up display, care proiectează informațiile către un ecran situat la baza parbrizului, în raza vizuală a șoferului. Sistemul afișează alerte din partea numeroaselor sisteme de asistență a șoferului, detalii despre viteza automobilului și instrucțiuni de navigație.
 • De asemenea, este disponibil un sistem audio puternic format din 12 difuzoare BOSE, ce oferă un sunet captivant pentru toți pasagerii. Pentru anumite piețe, este disponibil un nou sistem de sunet ambiental ‘Sound of Nature’, ce permite pasagerilor să selecteze dintr-o gamă largă de melodii de relaxare. Sistemul Mood Lighting permite pasagerilor să-și personalizeze interiorul cabinei într-una din cele șapte culori de bază selectate special, sau dintr-o gamă de 64 de culori.

Siguranță – sisteme avansate de asistență a șoferului (ADAS) împreună cu noul cu sistem Remote Smart Parking Assist

 • Sorento oferă un nivel mai înalt de sisteme avansate active și pasive de siguranță decât mulți dintre rivalii săi, datorită unei game îmbunătățite de sisteme de asistență a șoferului. Sistemul avansat de asistență a șoferului dezvoltat de KIA (ADAS – Advanced Driver Assistance Systems) ajută la reducerea producerii multor pericole inerente, dar și a stresului în timpul condusului, protejând pasagerii și alți participanți la trafic în timpul fiecărei călătorii.
 • În funcție de specificații, gama funcționalităților ADAS include ultima tehnologie KIA de asistență la evitarea coliziunii cu pietonii, bicicliștii și alte automobile. Aceasta detectează, de asemenea, traficul în momentul virării într-o intersecție. Sorento dispune de asemenea de sistemul de detectare a obiectelor în unghiul mort (BVM – Blind-spot View Monitor), sistemul Surround View Monitor, sistemul inteligent de asistare a limitei de viteză (ISLA – Intelligent Speed Limit Assist), sistemul Smart Cruise Control cu tehnologia Stop&Go și cu ajutorul navigației, sistemul de păstrare a benzii de rulare (LFA – Lane Following Assist), sistemul de avertizare a atenției șoferului (DAW – Driver Attention Warning) și sistemul de asistare la rularea pe autostradă (HDA – Highway Driving Assist).
 • Sistemul Lane Following Assist (LFA) dezvoltat de KIA este o tehnologie autonomă de nivel 2 care controlează direcția în funcție de automobilele din față. LFA operează la viteze cuprinse între 0 și 180 km/h, folosind o cameră video pentru a menține o distanță sigură față de automobilul din față, în timp ce monitorizează marcajele rutiere pentru a menține Sorento pe banda sa.
 • Noul Sorento dispune, de asemenea, de sistemul de monitorizare a zonei din spatele automobilului (Rear View Monitor) cu sistemul de asistare la evitarea coliziunilor în timpul parcării cu spatele (Reverse Parking Collision-Avoidance Assist – PCA).
 • În plus, modelul Sorento este primul automobil KIA disponibil în Europa cu noul sistem inteligent de asistare a parcării de la distanță (Remote Smart Parking Assist – RSPA), care permite șoferilor să-și mute automobilul, în mod autonom, în și dintr-un spațiu de parcare, cu ajutorul comenzilor de pe cheia mașinii. Acest lucru este conceput pentru a facilita intrarea și ieșirea din automobil în locuri de parcare strâmte, sau dacă un alt șofer parchează prea aproape pentru a accesa oricare dintre uși. Sistemul RSPA frânează automat automobilul dacă detectează un alt automobil, ciclist sau pieton aflat în spatele acestuia sau care traversează prin spate. Sistemul de asistență la părăsirea în siguranță a automobilului previne deschiderea ușilor dacă acesta detectează un pericol.
 • Sorento este echipat cu șapte airbag-uri (două airbag-uri frontale, două airbag-uri laterale pentru scaunele din față, airbag-uri tip cortină cu senzor de derulare și airbag-uri frontale centrale). Toate modelele Sorento sunt echipate în dotarea standard cu sistemul de management al stabilității (VSM – Vehicle Stability Management), ce ajută șoferii să mențină controlul automobilului în timpul frânării și în viraje.
 • Noul Sorento este de asemenea dotat cu primul system Multi-Collision Brake dezvoltat de KIA, care permite mașinii să reducă severitatea coliziunilor secundare care pot avea loc în timpul accidentelor. Sistemul frânează automat chiar și după ce airbag-urile s-au deschis în momentul impactului inițial, protejându-i în continuare pe pasageri de eventualele coliziuni secundare, frontale sau laterale.
 • Caroseria modelului Sorento este realizată dintr-o combinație de oțel și aluminiu, ce contribuie la maximizarea rigidității la torsiune în timp ce menține greutatea redusă. Structura caroseriei conține o proporție mai mare de oțel de înaltă rezistență și oțel presat la cald decât predecesorii săi. Amestecul de oțel de înaltă rezistență contribuie la îmbunătățirea siguranței pasagerilor, oferind o rigiditate la torsiune cu 12.5% mai mare decât cea a ”liderului siguranței” din segmentul în care se află Sorento. În același timp, structura întărită a caroseriei reduce greutatea cu 5.6% (21.3 kg) față de predecesorul său. Mai mult, caroseria mai rigidă reduce vibrațiile la rulare în utilizarea de zi cu zi.

Producție și calitate – fabricat în Coreea de Sud

 • Ca și predecesorul său, noul Sorento va fi fabricat pentru Europa și multe alte piețe la fabrica KIA din Hwaseong, Coreea de Sud. Automobilul va fi de asemenea construit pentru America de Nord la uzina din West Point, Georgia.
 • Vânzările în Europa vor începe în al treilea trimestru al anului 2020; automobilul va fi disponibil pentru comandă în majoritatea piețelor globale KIA până la sfârșitul anului. În Europa, va fi comercializat cu garanția unică de 7 ani, 150.000 km, oferită standard.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

GALERIE VIDEO:

https://www.youtube.com/watch?v=r6ROS0oxxWc

https://www.youtube.com/watch?v=VmbCDAVEARQ

https://www.youtube.com/watch?v=7gtF4u57nWY

GALERIE FOTO:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata