(video) Los Angeles 2019: Premieră – Noul KIA Seltos se prezintă pe piaţa americană

Noul şi atrăgătorul crossover compact KIA Seltos a intrat deja pe piețele Coreei de Sud și a Indiei, dar iată că producătorii îi continuă expansiunea globală, fiind prezentat şi în specificaţie americană la Salonul Auto de la Los Angeles. Cel mai probabil modelul european va debuta în 2020.

Mai mult, pentru a-i îmbunătăți efectul de introducere, compania a pregătit paralel două showcar-uri bazate pe Seltos, care fac aluzie la versiunea o viitoare versiune off-road – X-Line.

Prototipurile KIA Seltos X-Line Trail Attack (maşina cu jante negre) și Seltos X-Line Urban (maşina cu jante aurii) sunt realizate practic după o singură rețetă. Ambele SUV-uri au garda la sol cu ​​50 mm mai mare (până la 234 mm), roți mari, un suport pentru bagaje pe acoperiș și proiectoare de lumină suplimentare.

Diferenţe nu există multe între ele. De exemplu, versiunea Trail Attack este echipată cu o placă de protecție suplimentară pentru bara frontală și un troliu integrat, în timp ce Urban are o priză de aer pe capotă printre alte elemente.

Deși compania nu intenționează să producă în masă variante identice de astfel de variaţii Seltos, este probabil să apară o versiune mai simplă Seltos X-Line, cu un decor mai minimalist și o gardă la sol doar uşor mărită.

Ce ţine de modelul de serie în specificaţie americană, acesta are un minim de diferențe față de versiunea coreeană. De exemplu, pentru maşina care se va găsi pe piaţa de peste ocean, producătorii i-au trunchiat partea inferioară a barei de protecţie faţă, soluţie care a permis creşterea unghiului de atac, iar roţile au jante de bază cu un diametru de 17 inci vs 16.

Interiorul și echipamentele sunt fără schimbări majore.

Pentru Statele Unite sunt destinate două motorizări diferite sub capotă. Crossover-ul cu un agregat natural aspirat 2.0 MPI (148 CP/179 Nm) funcţionează alături de un variator și un sistem de tracţiune integrală cu un ambreiaj pentru conectarea punţii din spate, iar un sistem electronic poate simula controlul vectorului de tracțiune cu ajutorul mecanismelor de frânare standard.

O alternativă este versiunea cu motor 1.6 Turbo-GDI (178 CP/264 Nm), cuplat la o transmisie preselectivă robotizată cu şapte trepte şi dublu ambreiaj, însă tracţiunea poate fi în acest caz doar pe roţile din faţă.

Noul KIA Seltos va ajunge la dealerii locali în primul trimestru al lui 2020. Premiera modelului în specificaţie europeană este aşteptată la Salonul Auto de la Geneva.

Evenimentul de prezentare în reluare:

https://www.youtube.com/watch?v=IUnllYtyC88

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/