Prețul benzinei 95 se întoarce înapoi spre 30 de lei pentru un litru. Cât vor costa marți carburanții

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Prețurile maximale pentru principalele produse petroliere comercializate în Republica Moldova sunt într-o continuă scădere. Însă dacă reducerea preţului pentru benzina 95 se menţine la un nivel mediu de 30 de bani, atunci cea pentru motorină s-a tot micşorat în ultimele zile, coborând până la 12 bani.

Marţi, 19 iulie, un litru de benzină 95 va costa în ţara noastră nu mai mult de 30.31 lei, iar un litru de motorină standard va fi găsit cu maximum 28.68 lei.

În caz că observaţi preţuri necorespunzătoare, sesizaţi autorităţile sau daţi-ne de ştire!

Amintim că Platforma eCarburanţi permite identificarea staţiilor care comercializează cea mai ieftină benzină, motorină şi GPL din ţară, deci se pot găsi carburanţi la preţuri mai reduse decât cele plafon!

Jucătorii de pe piaţa produselor petroliere din Republica Moldova, care au reţele de staţii de alimentare, nu au voie să afişeze la panou preţuri mai mari decât cele plafon stabilite de ANRE pentru principalele tipuri. Însă după posibilitate şi dorinţă ei pot vinde carburanții fie la acelaşi preţ, cel maximal calculat de ANRE, fie la unele mai mici.

Iată cum se formează preţurile la nivel internaţional:

Influența cotațiilor Brent și Platts asupra prețurilor la carburanți în Republica Moldova

Explicaţie: De ce este utilizată media Platts pentru ultimele 14 zile în stabilirea preţurilor la carburanţi

Cmentariile sunt închise