(video) Premieră europeană: KIA Picanto suferă un al doilea facelift, mai profund

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

KIA Picanto, la moment cel mai accesibil model al mărcii, disponibil de cumpărat oficial şi pe piaţa din Republica Moldova, suferă un al doilea facelift, unul mai profund decât cel din iunie 2020. Amintim că modelul se află la a treia generaţie, introdusă la începutul lui 2017.

Caracteristici cheie:

  • Picanto este unul dintre cele mai vândute modele KIA în mai multe regiuni din lume și rămâne favorit în special printre șoferii europeni din segmentul A, care apreciază călătoriile scurte și accesul la spațiu de parcare limitat.
    • În acest cadru, noul Picanto oferă un set excelent de caracteristici. Vine cu mai multe dotări standard decât oricând, iar sistemele sale de asistență pentru șofer ajută la călătorii mai ușoare și mai confortabile în orașele europene aglomerate.
    • Cu un spațiu de depozitare de până la 1.010 litri (VDA), portbagajul său poate stoca o bicicletă pliabilă sau o trotinetă electrică.
  • Conform KIA, modelul actualizat este inspirat din filosofia de design Opposites United, care valorifică tensiunea creativă generată de valorile divergente ale naturii și modernității pentru a oferi un întreg armonios. Rezultatul creează o impresie îndrăzneață și futuristă cu un design modern și sportiv.
    • Încorporând noua bară de protecție frontală, grila de tip „tiger nose”, aripa și capota, noua sa semnătură luminoasă puternică, redată de nişte faruri verticale (standard cu halogen) continuă către elementele de admisie a aerului din față și oferă mașinii o imagine dramatică.
    • Blocurile optice opționale cu tehnologie LED și luminile de zi subliniază modernitatea și tehnologia, oferind noului Picanto o poziție stabilă și încrezătoare.
    • Un design spate simplu și solid evidențiază conectivitatea verticală dintre stopurile reproiectate ale noului Picanto și bara de protecție din partea posterioară.
    • Semnătura de lumini puternică și extinsă din spate utilizează volumul și pune în centru noua bară de protecție spate și noul hayon pentru a evidenția putere și un aspect mai lat al modelului.
    • Noul Picanto vine cu posibilitatea de a alege între versiunea de bază și cea GT Line. Versiunea de bază Picanto vine cu jante de 14 inchi în dotarea standard, iar alegerea între noile jante din aliaj de 14, 15 și 16 inchi este opțională.
    • Prezența versiunii GT Line este întărită cu un aspect frontal încrezător care pune accent pe elementele sportive. Grila de tip „nas de tigru” a fost extinsă pentru a maximiza aspectul de înaltă performanță. De asemenea, versiunea GT Line dispune de noi jante dedicate de 16 inchi și o bară de protecție sportivă cu un pseudo difuzor.
    • Pentru caroserie sunt valabile nouă culori, patru dintre care sunt noi.
    • Interesant că noua expresie facială nu a schimbat lungimea maşinii cu niciun milimetru: are în continuare 3.595 mm. Suplimentar, subcadrul frontal și montanţii B au fost ranforsaţi.
  • Cabina este disponibilă în diferite finisaje, însă în linii generale nu s-a schimbat practic deloc.
    • Modelul de bază vine cu scaune din material textil de culoare neagră.
    • Finisajele opționale includ Glossy Black, precum și o nouă gamă de pachete de culori interioare elegante și senzuale: Adventurous Green și Rich Brown. Aceste stiluri sunt inspirate din natură și sporesc capacitatea clienților de a personaliza cabina mașinii lor cu confortul premium al scaunelor din piele artificială.
    • Versiunea GT Line are pachetul Glossy Black în dotarea standard, în timp ce pachetul Adventurous Green este opțional.
    • Pachetele de culori au întotdeauna scaune și cotiere din piele artificială personalizate, precum și elemente colorate în jurul gurilor de ventilație și schimbătorului de viteze.
    • Vine cu un sistem de navigație cu ecran tactil „plutitor” de 8.0 inchi și un afișaj digital de înaltă rezoluție de 4.2 inchi în panoul de bord al șoferului în dotarea standard. Sistemul de navigație cu ecran tactil de 8.0 inchi al automobilului dispune de conexiune multiplă Bluetooth, ceea ce înseamnă că utilizatorii pot asocia până la două dispozitive mobile în același timp – unul pentru utilizarea hands-free a telefonulului și utilizarea media, iar celălalt doar pentru utilizarea media. Sistemul include atât aplicațiile Apple CarPlay cât și Android Auto în dotarea standard.
    • Caracteristicile KIA Connect includ o gamă de servicii la bord, inclusiv informații în timp real despre trafic, prognoze meteo, puncte de interes (POI) și detalii despre potențialele locuri de  parcare pe stradă și în afara acesteia. În funcție de țară, utilizatorii pot trimite de la distanță indicații de traseu către mașina lor înainte de călătorie, pot verifica locația automobilului lor și pot accesa rapoartele acestuia și notificările privind diagnosticul mașinii.
    • Între timp, recunoașterea vocală online permite utilizatorilor să caute puncte de interes, adrese, actualizări meteo sau să trimită mesaje text cu comenzi vocale. Un nou serviciu de rutare „Navigație online” utilizează date din trafic în timp real și istorice bazate pe stocarea în sistem cloud pentru a estima rute eficiente mai precise decât oricând.
    • Utilizatorii pot accesa și aplicația KIA Connect, compatibilă cu smartphone-urile Android și Apple, care oferă funcții precum „Last Mile Navigation”. Acest lucru îi ajută pe clienți să continue navigarea către destinație după ce au parcat și au lăsat mașina în urmă. De asemenea, ajută clienții să navigheze în orașe în care centrele de parcare sunt adesea la o anumită distanță de magazine, cafenele și restaurante.
    • În cele din urmă, noul Picanto este complet echipat cu o nouă funcționalitate de actualizare a informațiilor prin satelit, care oferă un confort suplimentar pentru clienți și, de asemenea, le va economisi timp, deoarece sistemele de navigație și infotainment sunt actualizate automat prin satelit – nu este necesară nicio acțiune din partea lor.
    • Sistemul multimedia suportă actualizări OTA.
    • Pe ambele rânduri de scaune există porturi USB-C.
  • Noul Picanto facelift vine cu posibilitatea alegerii a două motoare: un benzinar de 1.0 litri (67 CP) sau de 1.2 litri (84 CP).
    • Motorul de 1.0 litri este o alegere bună pentru clienții care prețuiesc eficiența mai presus de orice, în timp ce motorul de 1.2 litri este mai bun pentru clienții care doresc mai multă putere, în special pentru condusul la viteze mari sau în urcare. Ambele opțiuni maximizează eficiența și reduc emisiile de CO2.
    • Motoarele aspirate prezintă conducte mai bune de recirculare a gazelor de eșapament și sincronizare optimizată a supapelor de admisie. În plus, fiecare motor asigură o răcire mai bună a camerei de ardere datorită noilor modernizări aduse în acest domeniu.
    • Ambele motoare antrenează roțile din față printr-o transmisie manuală cu cinci trepte (5MT) sau printr-o transmisie manuală automată (AMT – Automated Manual Transmission) dezvoltată de KIA, care se bazează pe o transmisie manuală cu cinci trepte cu dispozitive de acționare a ambreiajului și a schimbătorului de viteze pentru a automatiza funcțiile respective.
    • Oferă acum răspunsuri mai rapide și plăcute la inputurile șoferului, manevrabilitatea fiind susținută de suspensiile independente față de tip McPherson și de o punte spate cu bară de torsiune – fără a sacrifica stabilitatea ridicată la rulare. Mai mult, ampatamentul său relativ lung contribuie la o îmbunătățire naturală a calității și stabilității la rulare pe toate tipurile de suprafețe.
    • Un sistem de direcție mai rapid oferă răspunsuri imediate la comenzile șoferului, ceea ce înseamnă mai puține rotații ale volanului „lock-to-lock” decât mulți rivali (2.8 rotații), făcând modelul Picanto ușor de condus la viteze mici și în oraș. Cu roțile din față situate aproape de partea din față a automobilului, se obține o greutate redusă înaintea axei frontale, precum și o manevrabilitate mai agilă.
    • Modelul mai oferă acum vectorizarea cuplului prin frânare – o funcție suplimentară a sistemului electronic de control al stabilității (ESC). Folosind această tehnologie într-o mașină din segmentul A, Picanto păstrează un grad mai mare de manevrabilitate și stabilitate în viraje, contribuind în același timp la reducerea subvirării în viraje mai strânse.
  • Noul Picanto dispune de sistemele avansate de asistență pentru șofer (ADAS) dezvoltate de KIA și o gamă de sisteme de siguranță activă pentru a spori siguranța pasagerilor, făcându-l una dintre cele mai sigure mașini din clasa sa.
    • În funcție de specificații, noile caracteristici ADAS ale modelului Picanto includ sistemul de asistență pentru evitarea coliziunilor frontale (FCA – Forward Collision-Avoidance Assist 1.5) cu detectarea automobilelor, bicicliștilor și pietonilor. Această funcție include sistemul Junction Turning: dacă apare un risc de coliziune în timp ce virați la stânga sau la dreapta într-o intersecție, funcția ajută automat la frânarea de urgență.
    • În plus, modelul Picanto este disponibil cu sistemele: Blind-Spot Collision-Avoidance Assist (BCA), Lane Keeping Assist (LKA), Driver Attention Warning și Leading Vehicle Departure Warning (DAW+), Intelligent Speed Limit Assist (ISLA) și Lane Following Assist (LFA).
    • Sistemul LFA folosește camera frontală pentru a monitoriza marcajele rutiere, controlând direcția îmbunătățită a modelului Picanto pentru a menține mașina în centrul benzii sale de rulare. De asemenea, dispune de sistemul Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist (RCCA) care alertează șoferul și oprește automobilul dacă detectează un alt automobil care se apropie din stânga sau din dreapta atunci când iese cu spatele dintr-un spațiu de parcare.
    • Mai mult, noul Picanto este echipat cu o semnalizare pentru oprirea de urgență (ESS – Emergency Stop Signal), care aprinde automat luminile de avarie pentru a alerta mașina din spate dacă șoferul frânează brusc. Sistemul de asistență la pornirea în pantă (HAC) ține mașina frânată pentru a se asigura că aceasta se poate deplasa fără probleme la pornirea în pantă.
    • Mai este echipat în dotarea standard cu sisteme de management al stabilității vehiculului (VSM – Vehicle Stability Management), Cornering Brake Control (CBC) și Straight-line Stability (SLS) dezvoltate de KIA, ajutând șoferii să mențină controlul la frânare și în viraje.
    • În cele din urmă, are până la șase airbaguri în toată cabina şi sistem de prindere ISOFIX pentru scaunul copiilor cu puncte de ancorare specifice.

 Modelul este deja disponibil pentru comandă în Coreea de Sud (acolo se numeşte Morning) şi pe unele pieţe din Europa. Vine cu garanția KIA, unică în industrie, de 7 ani sau 150.000 de kilometri, oferită standard.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise