Canicula generează un nou Cod Galben de Instabilitate Atmosferică, valabil acum pentru toată ţara

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Atenţie! Urmează “partea a doua” a unor intemperii generate de Codul Galben şi Portocaliu de caniculă lansat şi pentru ziua de astăzi, dar care deja a expirat.

Într-un interval mai mare de timp decât avertizarea meteo lansată ieri seara târziu, noul Cod Galben de instabilitate atmosferică este valabil, pentru comparaţie, pentru întreg teritoriul ţării, începând cu ora 16:00 şi terminând cu ora 8:00 a zilei de joi.

Şi dacă textul de aseară era – „în zonele menționate se prevăd descărcări electrice cu ploi de scurtă durată, izolat și vijelie în rafale de până la 15-20 m/s”, atunci textul noului Cod Galben este: „se prevăd descărcări electrice cu ploi de scurtă durată, izolat averse puternice (15-25 l/m2 ) cu grindină și vijelie în rafale de până la 15-20 m/s”!

În context, vă recomandăm, în cazul în care nu folosiţi la moment automobilul dvs sau doriţi pur şi simplu să-l protejaţi pe timp de vreme rea, să:

  • Nu-l parcaţi sub ansambluri de cabluri electrice sau sub copaci care vizibil par bătrâni şi ar putea să se prăbuşească la pământ în orice moment, inclusiv din cauza rafalelor de vânt;
  • Nu-l parcaţi, ori mutaţi-l din timp din locurile în care deja se cunoaşte că se inundă în timpul ploilor torenţiale, străzi gen Albişoara, Calea Ieşilor, Meșterul Manole, etc;
  • În cazul în care aveţi acces la o parcare, fie în spaţiu liber cu acoperiş, fie subterană, mutaţi vehiculul din stradă acolo pentru a preveni deformarea caroseriei de către posibile căderi de grindină!

Cmentariile sunt închise