(video) Premieră la Chicago Auto Show: Noul Volkswagen Atlas facelift – mai lung cu 76 de mm

O altă premieră la Salonul Auto de la Chicago, care se desfăşoară în aceste ore peste ocean, este actualizatul SUV impunător Atlas!

Exact, iată că acest model de primă generaţie a ajuns la jumătatea ciclului său de viaţă şi a beneficiat de un facelift care i-a schimbat look-ul şi l-a făcut încă mai lung cu aproximativ 76.2 mm (până la circa 5.115 mm)!

Maşina de talie mare şi cu trei rânduri de scaune a fost adaptată la capitolul design conform ultimelor tendinţe stilistice din gamă mărcii, în special fiind făcut mai asemănător cu modelul derivat Atlas Cross Sport, arătat cu câteva luni mai devreme.

Producătorul i-a schimbat “faţa”, instalându-i noi faruri LED (standard), o grilă de radiator diferită, dar şi o bară de protecţie cu forme proaspete. În partea posterioară se fac vizibile stopurile LED cu noi componente interioare, dar şi o bară de protecţie actualizată, care include acum o fâşie reflectorizantă pe toată lăţimea sa.

Se anunţă că marele Atlas va fi disponibil de acum şi în echiparea R-Line, prin care se va deosebi cu prezenţa unui kit exterior diferit, cu unghiuri şi forme mai agresive, jante din aliaj de aluminiu de 20 sau 21 de inci, dar şi un interior reformatat cu accente sportive.

Ce s-a schimbat în habitaclu? Nou este volanul multifuncţional, panoul de bord digital şi un actualizat sistem multimedia, afişat şi controlat prin intermediul unui ecran de dimensiune neschimbată – 8 inci. Au mai apărut cusături de contrast disponibile pe suprafețele de șezut din piele și garniturile ușilor.

Printre alte caracteristici disponibile de instalat se numără un: Fender Premium Audio System, sistem de iluminare ambientală, climatizare Climatronic pe 3 zone, scaune frontale ventilate, scaune spate încălzite, încărcare wireless pentru telefoane și pornire a motorului la distanță, sistem nou telematic Car-Net ce include o aplicație mobilă actualizată, prin care se oferă o listă lungă de servicii gratuite timp de cinci ani și o varietate de opțiuni de abonament pentru flexibilitatea clienților, inclusiv unul pentru internet care va fi furnizat pasagerilor de la bord prin Wi-Fi.

O suită de tehnologii de asistență pentru șoferi este disponibilă pe Atlas facelift. Sistemele Forward Collision Warning şi Autonomous Emergency Braking cu Pedestrian Monitoring (Front Assist), Blind Spot Monitor şi Rear Traffic Alert sunt montate standard. Lista celor opţionale este compus din: Adaptive Cruise Control (ACC) with Stop and Go, Lane Keeping System (Lane Assist), Park Distance Control (PDC), Park Steering Assistant (Park Assist),  Overhead View Camera (Area View), Traffic Jam Assist şi Dynamic Road Sign Display.

Motoarele disponibile de montat sub capotă au rămas aceleaşi pentru piaţa din SUA: un benzinar turbo de 2.0 litri şi cu patru cilindri (238 CP) şi un agregat VR6 natural aspirat de 3.6 litri (280 CP). Ambele sunt cuplate la o transmisie automată cu opt trepte.

Mai nou, motorul de doi litri poate fi comandat nu numai în combinaţie cu tracţiune faţă, ci şi cu un sistem de tracţiune integrală. Modelul cu motor V6, prin intermediul unui Towing Package, poate tracta o remorcă de până la 2.3 tone.

Atlas-ul actualizat va apărea pe piața americană din această primăvară. Ulterior, va ajunge şi prin regiunile noastre, de exemplu în Federaţia Rusă, acolo unde poartă numele de Teramont.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

GALERIE FOTO
(sursă imagini salon: autoblog.com)

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/