(video) Alpine A4810 Project by IED vrea să spună că viitoarele maşini super sport vor fi propulsate de hidrogen

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Douăzeci și opt de masteranzi care studiază designul transporturilor la Istituto Europeo di Design (Italia) și-au prezentat propria nouă abordare a conceptului de sportivitate prin A4810 Project by IED, o mașină conceptuală alimentată cu hidrogen. Aceasta este o mașină care îmbrățișează tehnologiile de ultimă generație, susținând în același timp caracteristicile tradiționale ale mărcii franceze care a fost fondată în 1955.

Alpine le-a propus elevilor să proiecteze o super berlinetă pentru anul 2035. Supercarul cu două locuri a fost proiectat pentru a fi un vehicul performant, atât în ceea ce privește dinamica, cât și impactul asupra mediului. După ce “comanda” a fost dată în toamna anului trecut, studenții au lucrat individual pentru a veni cu propria interpretare și a o prezenta brandului. Alpine a selectat apoi o combinație de două idei principale.

Pe baza celor două propuneri selectate, tinerii designeri au creat A4810 Project by IED: o mașină concept ușoară, dar puternică și agilă, care se mândrește cu plăcerea pură de a conduce. În timpul fazei de proiectare, studenții au căutat să combine viziunea și inovația, fără a pierde din vedere rădăcinile tradiționale ale producătorului auto francez.

Mai mult, au ales un nume care a transmis moștenirea brandului: 4810 însemnând înălţimea în metri a Mont Blanc, cel mai înalt și cel mai emblematic vârf din Alpi care se află la granița dintre Italia și Franța, ca un pod care leagă IED și Alpine. Producătorul auto poartă numele acelorași munți și evocă bucuria de a conduce pe drumurile lor întortocheate.

Alpine A4810 Project by IED (măsoară 5.091 x 2.010 x 1.055 x 2.717 mm, în lungime, lăţime, înălţime şi ampatament) este un supercar cu două locuri, care combină într-un mod experimental forma unei berlinete cu un propulsor pe bază de hidrogen. În timp ce motorul și rezervoarele de hidrogen sunt construite ca pentru un hipercar tipic, procesul substacţie este o dovadă a inovației considerabile. Designul alternează între spațiile goale și cele pline, oferind vehiculului un aspect ușor și caracteristici aerodinamice inspirate de monoposturile Formula 1. Mai mult, proiectul A4810 a fost însărcinat să aducă marca Alpine în vârful categoriei de mașini sport.

Spiritul francez s-a păstrat cu pricepere: evitând capcanele elementelor formale inutile, designerii s-au concentrat pe straturile suprapuse și aspectele sculpturale ale siluetei mașinii. Culorile bi-ton, negrul mat și evidențierile din fibră de carbon creează un contrast îndrăzneț cu fiecare parte a mașinii, făcându-le să iasă în evidență în funcție de funcția lor: aerodinamică, mecanică sau pur și simplu formală.

Echipa de studenți a folosit instrumente digitale pentru a proiecta interiorul prin schițe, modele 3D, randări, animații și dezvoltare HMI (Human Machine Interface). Iar prin încorporarea sursei de alimentare cu hidrogen, asta înseamnă că au dezvoltat un concept cu drepturi depline, care este aproape gata să meargă pe drumurile unui viitor mult mai durabil, unul fără emisii.

Despre vreo perspectivă de producţie fie într-o serie mică, fie pentru motorsport, nu se anunţă nimic deocamdată.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise