(foto) Premieră europeană: Toyota Camry Hybrid s-a ales cu un facelift discret

Conform planului şi după ce a fost actualizat discret modelul în specificaţie americană în vara anului curent, facelift-ul a ajuns şi la automobilul Toyota Camry Hybrid în specificaţie europeană, deşi este un proaspăt venit pe continentul nostru.

Chiar dacă nu a suferit mari schimbări de look, modificările efectuate de producătorul nipon se ascund în detalii. Vezi mai jos care sunt acestea.

Caracteristici cheie sau ce este nou:

  • Partea din față a modelului Camry Hybrid 2020 a fost reproiectată, cu o nouă bară de protecție față, iar grilele superioare și inferioare schimbate adaugă mai mult dinamism, un prestigiu mai mare și o poziție mai largă.
  • Barele inferioare ale grilei se extind dinamic până la părţile laterale, subliniind în continuare poziția largă a vehiculului. Grila inferioară în sine este disponibilă fie într-un finisaj negru, fie într-un finisaj gri închis, în timp ce ornamentul lateral al grilei poate fi finisat într-o alegere cromată sau argintie.
  • Devin disponibile noi modele de jante din aliaj de 17 şi 18 inci.
  • În paleta de culori pentru caroserie se adaugă nuanţa Deep Metal Grey. Extensia stopurilor se vopseşte la fel într-aceasta.
  • Interiorul modernizat are un nou ecran tactil pe care rulează sistemul multimedia, acum scos din bord şi montat pe consolă centrală la nivel superior pentru o mai mare vizibilitate și ușurință în utilizare. Monitorul este acum şi mai mare pe diagonală – 9.0 în loc de 8.0 inci.
  • Dispunând de comenzi mecanice și rotative pentru o operabilitate sporită în toate condițiile de conducere, sistemul multimedia actualizat oferă un software, cât și un răspuns de ecran mai rapid. Evident încorporează şi interfeţele Apple CarPlay, cât și Android Auto pentru integrarea smartphone-ului.
  • Complimentând aceste actualizări ale tehnologiei, o tapițerie din piele premium de culoare bej sau negru, nou dezvoltată, are perforații elegante într-un model herringbone pentru a facilita ventilarea scaunului. De asemenea, este disponibilă o tapiţerie din piele artificială neagră, combinată cu inserţii textile.
  • Adăugând o notă suplimentară de rafinament și prestigiu, panoul de instrumente, panoul de consolă și ornamentația de pe panourile interioare ale uşilor, este acum oferită într-o gamă de două finisaje nou dezvoltate: Black Engineered Wood şi Titanium Line Pattern.
  • Evident a fost completată suita Toyota Safety Sense:
    • Mai multe caracteristici noi au fost adăugate la sistemul de pre-coliziune (PCS). Acestea includ: detectarea vehiculului din sens opus în timpul zilei, asistență de direcție de urgență (ESA) și asistență la viraje în intersecție (ITA). Ultima oferă un avertisment și frânare automată în cazul în care conducătorul auto virează la stânga sau la dreapta în fața unui vehicul care vine din sens opus pe banda opusă sau când un pieton traversează drumul din direcția opusă după viraj.
    • Noi sisteme suplimentare de asistență pentru șofer și de sporire a siguranței includ Full Range Adaptive Cruise Control (ACC), combinat cu Road Sign Assist (RSA) în Intelligent Adaptive Cruise Control, toate care permit adaptarea cu ușurință a vitezei de croazieră la viteza necesară care se scanează de pe indicatoarele rutiere. Iar funcţia Curve Speed Reduction funcţionează împreună cu sistemul de navigaţie şi intervine în reducerea vitezei dacă urmează o curbă şi conducătorul auto nu intervine în control.
    • Un alt sistem, Lane Trace Assist (LTA), ajută la menţinerea în și centrat pe bandă. Inclusiv în cazul în care consideră că există un risc de a devia din bandă, se va aplica automat o forță în direcție cu scopul de a ajuta conducătorul auto să stea pe drum. Modificările aduse sistemului LTA includ: detectarea mai precisă a benzii; un timp de reactivare mai rapid după o schimbare a benzii; un unghi de contra virare mărit pentru a contrasta turbulențele aerului atunci când se depăşesc camioanele mari și pentru a oferi o stabilitate mai mare pe linie dreaptă; o notificare mai devreme a unei curbe cu o rază mai mare pentru ca sistemul să-i poată face față; o creştere a forței volanului pentru a menține LTA activă la viteze mai mari ale vehiculului.
  • Sub capotă a rămas unitatea de propulsie hibridă cu benzinar de 2.5 litri, care produce în total 218 CP. Impresii despre aceasta puteţi vedea în test drive-ul ataşat.

Toyota Camry a câștigat nenumărate premii și distincții de când a intrat în vânzare în 1982. Modelul este vândut în peste 100 de țări la nivel global, cu vânzări în valoare totală de peste 19 milioane de unități până în prezent! Cu vânzări anuale de peste 700.000 de unități (85% fiind cu motorizare hibridă), Camry rămâne cel mai bine vândut sedan de talie mare din lume.

Vânzările de Toyota Camry Hybrid 2020 vor începe în toată Europa de Vest din această toamnă.

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-toyota-camry-hybrid-cat-consuma-prin-moldova/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/