(video) PARIS 2018: Premieră europeană – Noua Toyota Camry Hybrid

Toyota prezintă o ofertă unică în segmentul D/E al maşinilor europene. Noua Toyota Camry Hybrid a debutat la Salonul Auto de la Paris în premieră locală şi combină un design elegant cu niveluri superioare de confort, cu eficiența ridicată a propulsorului său hibrid de ultimă generație.

Modelul vine înapoi în Europa de Vest după o absenţă de 14 ani şi îl va înlocui pe Avensis.

Noul stil de design al lui Camry Hybrid are un aspect îndrăzneț și distinctiv. Partea frontală reprezintă o evoluție îndrăzneață a limbajului de design Catamaran Under Priority. O grilă superioară subțire și adânca pune accentul pe emblema Toyota și încorporează corpuri de iluminat Hi-LED subţiri la extremitățile sale.

Grila inferioară trapezoidală de dimensiuni generoase ocupă aproape toată lățimea zonei barei de protecție. Numai colțurile laterale ale barei de protecție rămân libere de aceasta. Grila dispune de bare orizontale care au fost construite cu meticulozitate pentru a întări puterea vizuală a designului Catamaran Under Priority și adaugă agresivitate și prestigiu stilului frontal.

În profil, capota joasă și linia de acoperiș sunt combinate cu o linie pentru a da aspectul unei cabine trase în jos în corp, scăzând vizual centrul de greutate al noului Camry. Cabina combină o linie de acoperiș extinsă pentru a asigura confortul ocupanților, cu geamuri laterale compacte care se potrivesc cu ampatamentul larg, pentru a crea un aspect sportiv şi elegant.

Partea posterioară a cabinei se înclină spre interior, între umerii largi și proeminenți ai arcurilor roților din spate. Mai jos, colțurile “aero” care înconjoară barele de protecție se strecoară de la stopurile full LED pentru a accentua noua poziție dinamică a lui Camry.

Vezi şi: (video) PARIS 2018: Premieră europeană – Noul Toyota RAV4 Hybrid

Interiorul noului Camry a fost proiectat pentru a oferi o fuziune atentă a funcției, stilului și a meșteșugului. Curbele senzuale ale noului tablou de bord îmbină un mediu ergonomic ideal, cu o planşă de bord orientată spre șofer şi cu spaţii confortabile pentru pasageri. Împreună, aspectul fără sudură al componentelor, texturile artizanale și consistența utilizării materialelor de calitate creează o cabină atrăgătoare.

Sistemul audio, panoul de control al sistemului de climatizare și ecranul sistemului de infotainment de 8 inci, toate au fost integrate pe deplin în suprafața neagră, finisată în piano black, a consolei centrale, fără goluri între comenzi. Noul sistem Human Machine Interface (HMI) a lui Camry dispune de un trio de afișaje ușor de citit: un head-up display color de 10 inci, un ecran color multi informativ de 7 inci pe panoul de vord şi un altul de 8 inci, color şi tactil, cu ajutorul căruia funcţionează sistemul multimedia Toyota Touch 2.

Levierul cutiei de viteze a fost complet reproiectat pentru îmbunătățirea funcționalității, aspectului și caracterului tactil. Toate comenzile au fost modelate cu grijă și optimizate ergonomic, inclusiv comutatoarele metalice satinate de înaltă calitate. Textura fără sudură și calitatea finisajului planşei de bord reprezintă un nivel ridicat al preciziei interioare a modelului Camry.

 

Practic, fiecare suprafață a cabinei spațioase și opulentă este finisată cu o căptușeală moale de înaltă calitate, piele suplă, ornamente elegante din lemn sau noi inserţii din crom satinat. Este disponibil şi un nou tip de ornament, numit Tiger Eye, care oferă un sentiment de adâncime și strălucire ce variază în dependenţă de unghiul din care este privit.

Cu o selecție de tapițerie din piele sau țesături, noul interior al lui Camry Hybrid este disponibil în două scheme de culori: bej (piele) – care combină un covor gri închis și un tablou de bord superior cu două nuanțe de bej; sau negru (țesătură sau piele) care va scoate în evidenţă multitudinea de elemente cromate satinate.

Ca răspuns la nivelurile sporite de manevrabilitate oferite de noua platformă GA-K (acceeaşi fiind folosită şi pe noul RAV4 Hybrid), scaunele din față au fost reproiectate pentru a oferi un confort sporit, având suporturile necesare pentru reducerea oboselei. Asemenea s-a intervenit şi la scaunele banchetei din spate, disponibilă în două formate de rabatare (60:40 sau 40:20:40), alături de nişte tetiere late şi o cotieră centrală mare.

Reproducerea designului scaunelor din față, spațiile de cazare din spate sunt disponibile în două formate; 60:40 scaune rabatabile și 40:20:40 scaune cu rabatare de putere, cu tetiere late și o cotieră centrală mare pentru confort sporit. Dacă se optează pentru scaune spate reglabile, acestea sunt disponibile în comun cu un panou de control tactil capacitiv, integrat în partea frontală a cotierei centrale. Acesta va conţine nu doar comenzi pentru scaune, ci şi pentru sistemul de climatizare sau cel audio.

În cele din urmă, adoptarea unui nou sistem de suspensie cu braţe duble în spate va reduce şocurile şi va păstra astfel în ordine obiectele transportate în portbagajul cu un volum de 524 litri.

Vezi şi: (video) PARIS 2018: Premieră europeană – Noua Toyota Corolla Hatchback & Corolla Touring Sports

Noua Toyota Camry Hybrid este dotată cu o unitate de propulsie hibridă, cu un motor pe benzină de 2.5 litri şi cu patru cilindri la bază. Sistemul produce în total 218 CP/221 Nm şi promite un consum mixt de carburant de numai 4.2 litri la 100 de km parcurşi.

Noul motor Dynamic Force Engine oferă o putere mare, funcţionează mai neted şi mai rafinat, şi are randament termic maxim de 41%. Acesta include o gamă largă de tehnologii avansate, inclusiv Dual VVT-i cu VVT-iE și D-4S pentru o producție optimă de putere și eficiență în consumul de combustibil.

Sistemul Toyota Hybrid System II de pe Camry Hybrid funcţionează împreună cu o cutie nouă Shiftmatic secvențială. Treptele pot fi comutate şi manual cu ajutorul levierului, însă standard funcţionează ca o cutie automată cu şase trepte ce sunt schimbate rapid.

Cheia pentru noile abilități dinamice sporite ale noului Toyota Camry Hybrid și calitatea sa superioară este noua sa platformă GA-K, bazată pe TNGA. Ingredientele cheie care asigură un condus plăcut este rigiditatea torsională crescută, o nouă suspensie spate dublă și un centru de greutate semnificativ redus.

Caroseria ușoară, foarte rigidă, oferă o creștere substanțială de 30% a rigidității la torsiune față de modelul anterior. De asemenea, un nou sistem de montare a motorului în patru puncte a fost conceput pentru a reduce dramatic nu numai vibrațiile motorului, dar și pentru a crește și mai mult rigiditatea și manevrabilitatea lui Camry.

Suspensia generală a noului Camry Hybrid constră dintr-o configurație de tip MacPherson în partea din față și o nouă schemă cu braţe duble în partea din spate. Acestea au fost proiectate nu numai pentru o stabilitate superioară în viraje, pentru a inspira încredere conducătorului auto, dar, de asemenea, pentru a oferi o calitate premium a condusului, care o depășește pe cea a altor vehicule din clasa sa.

Nu în ultimul rând, platforma GA-K este concepută pentru a atinge un centru de greutate scăzut, care are ca rezultat o poziție de conducere mai angajată și o manipulare mai precisă și mai receptivă, cu un ruliu mai mic al întregului corp al maşinii. Ca urmare, înălțimea totală a vehiculului și înălțimea capotei au fost reduse, iar podeaua cabinei a fost coborâtă.

Noul Camry Hybrid mai este echipat cu o gamă largă de caracteristici de siguranță activă și pasivă. Toate modelele sunt dotate standard cu pachetul Toyota Safety Sense, un set de tehnologii de siguranță active, concepute pentru a ajuta la prevenirea sau atenuarea coliziunilor într-o gamă largă de situații din trafic.

Combinând o cameră și un radar cu unde milimetrice pentru un nivel ridicat de detectare, noul sistem Toyota Safety Sense al lui Camry dispune de un sistem de pre-coliziune (PCS) cu funcția de detectare a pietonilor, Cruise Control adaptiv (ACC) cu asistență de direcție, tehnologia High Beam de comutare automată a luminilor în faruri (AHB) și tehnologia Road Sign Assist (RSA) de recunoaştere a indicatoarelor rutiere.

Printre alte sisteme se numără unul de monitorizare a unghiurilor moarte (BSM) cu unul de avertizare la deplasarea în marşarier (RCTA), un sonar în faţă şi în spate pentru garda la sol, o cameră video spate cu indicatori ajutători la parcare și o suită completă de sisteme de frânare și de control al tracțiunii.

Structura caroseriei modelului Camry Hybrid a fost proiectată pentru a absorbi impacturile frontale, laterale și cele posterioare, dispersând energia de coliziune pentru a preveni deformarea cabinei de înaltă rezistență. Chiar şi capota a adoptat o nouă “insulă plutitoare”, dar şi o structură care absoarbe şocurile şi nu va fi periculoasă pentru pietoni.

Noua Toyota Camry Hybrid va apărea în vânzare mai târziu în acest an şi ar putea ajunge şi în ţara noastră.

Vezi şi: (video) Test Drive: Noua generație Toyota Camry – Premieră!

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/