Liber la înmatricularea maşinilor din stânga Nistrului! Iată soluţia găsită de Guvern

0

Cabinetul de miniştri a aprobat o hotărâre care va elimina toate piedicile înregistrate până acum la plasarea în regim vamal de import a mijloacelor de transport cu plăci auto din regiunea transnistreană.

Vămuirea unor astfel de maşini cu o reducere de 70% din cota accizei va putea fi efectuată fără prezentarea în original a actelor în baza cărora au fost introduse în Republica Moldova.

FOTO: unimedia.info

Conform noilor amendamente, pentru plasarea în regim vamal de import a autoturismelor respective va fi necesară completarea de către solicitant a declarației vamale și a unei declarații scrise pe propria răspundere cu privire la veridicitatea informațiilor prezentate, cu anexarea documentelor confirmative, eliberate în unitățile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului și mun. Bender.

Vezi şi: Reportaj video: Vămuirea mașinilor cu -70% reducere. Tot ce ar trebui să știți despre asta

Astfel, persoanele care au deţinut până la 1 noiembrie 2016 în posesie sau în folosinţă mijloace de transport auto clasificate la poziţia tarifară 8703, indiferent de termenul de exploatare, cu plăcuţe cu număr de înmatriculare din unităţile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului şi municipiul Bender au dreptul de a le plasa sub regimul vamal de import cu achitarea accizei în mărime de 30% din cota accizei stabilită pentru anul 2016.

Amintim că prevederea se conține în Legea nr. 280 din 16.12.2016, fiind valabilă doar pentru perioada 01 ianuarie – 01 aprilie 2017.

Ulterior, după vămuire, Întreprinderea “Registru” se va ocupa de înmatricularea acestor mijloace de transport în baza setului de documente menționate și a adeverinței vamale.

0 comentarii
 1. Cezar spune

  Si sa fie verificate la laborator si interpol asa cum suntem verificati noi, cei cu masini din Italia. Noi cu masini curate suntem verificati, dar ei din gaura ceea neagra de transnistrie nu sunt mai ingeri.

 2. ion spune

  bine ca pe noi cu numere din tarile din vest ne verifica la sange si ne taxeaza pentru drumuri mai bine ca austriecii

  tara de hoti, a fost ultima data cand am fost sa votez pentru moldova, o sa reduc si calatoriile in aceasta tara

 3. Anonim spune

  mare bucurie moldova/ gaura cea alba

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata