Liber la înmatricularea maşinilor din stânga Nistrului! Iată soluţia găsită de Guvern

Cabinetul de miniştri a aprobat o hotărâre care va elimina toate piedicile înregistrate până acum la plasarea în regim vamal de import a mijloacelor de transport cu plăci auto din regiunea transnistreană.

Vămuirea unor astfel de maşini cu o reducere de 70% din cota accizei va putea fi efectuată fără prezentarea în original a actelor în baza cărora au fost introduse în Republica Moldova.

FOTO: unimedia.info

Conform noilor amendamente, pentru plasarea în regim vamal de import a autoturismelor respective va fi necesară completarea de către solicitant a declarației vamale și a unei declarații scrise pe propria răspundere cu privire la veridicitatea informațiilor prezentate, cu anexarea documentelor confirmative, eliberate în unitățile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului și mun. Bender.

Vezi şi: Reportaj video: Vămuirea mașinilor cu -70% reducere. Tot ce ar trebui să știți despre asta

Astfel, persoanele care au deţinut până la 1 noiembrie 2016 în posesie sau în folosinţă mijloace de transport auto clasificate la poziţia tarifară 8703, indiferent de termenul de exploatare, cu plăcuţe cu număr de înmatriculare din unităţile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului şi municipiul Bender au dreptul de a le plasa sub regimul vamal de import cu achitarea accizei în mărime de 30% din cota accizei stabilită pentru anul 2016.

Amintim că prevederea se conține în Legea nr. 280 din 16.12.2016, fiind valabilă doar pentru perioada 01 ianuarie – 01 aprilie 2017.

Ulterior, după vămuire, Întreprinderea “Registru” se va ocupa de înmatricularea acestor mijloace de transport în baza setului de documente menționate și a adeverinței vamale.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/