(video) Maserati opreşte producţia modelului GranTurismo, dar nu înainte de lansarea unui singur coupe de adio

Maserati face un alt pas către un nou capitol din povestea sa. Brandul a dezvăluit acum câteva ore unicul GranTurismo Zéda pentru a marca sfârșitul producției modelului Maserati GranTurismo de generaţie actuală (12 ani de prezenţă pe piaţă).

Noua mașină coincide cu anunțul recent al mărcii de a adăuga mai multe inovații în materie de producție – deoarece lucrările de renovare încep la uzina Viale Ciro Menotti din Modena – electrificare și conducere autonomă.

Maserati a dezvăluit de fapt o maşină de sărbătoare prin care ne pregăteşte pe toţi în vederea așteptării sosirii unui nou GranTurismo. Modelul unic, cu nuanțe exterioare futuriste, proiectate de Centro Stile Maserati, spune povestea zorilor unei noi ere prin culori și materiale: GranTurismo Zéda este podul care leagă trecutul, prezentul și viitorul brandului.

Observând modelul din secțiunea din spate până în față, vedem cum suprafețele se schimbă și devin mai bogate, trecând de la un finisaj satinat ușor la un efect “metalurgic” ars. Culoarea albastră aleasă vine să facă o referire clară asupra viitorului electrificat al noii generaţii.

Sfârșitul producției actualei generaţii de modele Maserati GranTurismo și GranCabrio marchează începutul unei noi căi pentru uzina din Modena. Lucrările sunt deja în curs de actualizare a liniei de producție, având în vedere o renovare totală, care va vedea facilitatea consacrată construcției noului model super sport, o mașină performantă, caracterizată prin tehnologie de ultimă generație și programată pentru lansare deja în 2020!

În paralel, lucrările au început deja într-un atelier de vopsire, unul complet nou, dotat cu tehnologii inovatoare care au un impact redus asupra mediului și care are un design special care permite clienților să își vizualizeze personal mașinile pe măsură ce prind culoare.

Deja vechea generaţie GranTurismo, a fost prezentată la Salonul Auto de la Geneva în 2007 şi reprezintă un punct de reper în istoria Maserati. Acest coupe cu patru locuri, cu două uși, cu design clasic realizat în colaborare cu Pininfarina și cu un motor cu opt cilindri aspirat natural, a luat ființă ca o interpretare modernă a modelului Maserati A6 1500 din 1947 și a ajuns să fie considerată una dintre cele mai emblematice mașini construite vreodată de Maserati. În 2009, la Salonul Auto de la Frankfurt s-a alăturat şi decapotabila GranTurismo.

După diverse actualizări, GranTurismo și-a văzut ultima împrospătare în 2018 în care un efort eficient de restyling a îmbunătățit sistemele de aerodinamică, ergonomie și infotainment. Pachetul de actualizări din 2018 pentru coupe i-a adus o paletă formată din 16 culori pentru caroserie. De asemenea, au fost disponibile 14 modele de jante din aliaj ușor sub şase forme diferite, etriere de frână disponibile în nouă culori, dar şi pachete Exterior Carbon & Exterior Body Colour.

Cu actualizarea MY18, gama GranTurismo și GranCabrio au inclus două versiuni care se disting printr-o identitate puternică și distinctivă: Sport și MC (Maserati Corse). Există mai mult de 400.000 de combinații posibile.

Maserati GranTurismo reprezintă expresia maximă a caracterului GT al mărcii datorită carismaticului motor Ferrari V8 de 4.7 litri capabil să livreze 460 CP la 7.000 rpm și 520 Nm cuplu maxim la 4.750 rpm. Succesele nenumărate au fost diferențiate de GranTurismo și GranCabrio în anii 2007-2019: peste 40.000 de mașini iconice au fost vândute în întreaga lume, dintre care 28.805 au fost GranTurismo și 11.715 au fost GranCabrio.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/