Circulaţie îngreunată, dar fără blocaje. INP anunţă ce s-a întâmplat în ultimele 24 de ore în ţară

Inspectoratul Național de Patrulare anunţă că la moment pe multe drumuri din țară deplasarea este încă îngreunată din cauza condițiilor meteo. Totuşi, blocaje în traficul rutier nu s-au înregistrat.

De asemenea, conform unui bilanţ făcut de poliţişti, în ultimele 24 de ore circa 45 de șoferi aflați în dificultate au primit suport din partea inspectorilor.

Vezi şi: (video) Cinci lucruri pe care şoferii începători nu trebuie să le facă iarna

O veste tristă ar fi cele 98 de accidente rutiere înregistrate, în urma cărora 12 persoane au suferit diferite traumatisme, iar o persoană s-a stins din viaţă cu părere de rău. Principalele cauze ale acestor incidente au fost depășirea limitei de viteză și neatenția conducătorului auto în timpul șofatului.

Inspectoratul Național de Patrulare recomandă șoferilor pentru o călătorie în siguranţă să adapteze permanent viteza de deplasare la condiţiile de drum și să atragă o atenție deosebită la pietoni.

Vezi şi: Recomandăm! Înainte să te porneşti la drum prin Moldova, utilizează acest instrument

Totodată, INP recomandă pietonilor să se angajeze în traversare doar după ce s-au asigurat că o pot face în condiții sigure.

Printre altele vă amintim că până în ziua de 10 februarie inclusiv este valabil un Cod Galben de schimbare bruscă a vremii. În aceste zile vor cădea precipitaţii sub formă de ploaie şi lapoviţă, iar pe drumuri se va forma gheţuş.

Vezi şi: (video) Cum să conduci pe timp de lapoviţă şi pe carosabil îngheţat. Sfaturi de la Ford

Cmentariile sunt închise