#Nu e glumă: Şoferul care şi-a pus maşina pe Scara Cascadelor, amendat cu cât şi-ar face plinul

Ştim şi noi că astăzi e 1 aprilie, însă ne continuăm treaba şi astăzi vom publica câteva articole, dacă nu toate, cu hashtag-ul special #Nu e glumă, pentru că faptele descrise sunt o realitate. Aflaţi că a fost stabilită amenda pentru şoferul care şi-a urcat maşina pe Scada Cascadelor din parcul Valea Morilor.

După o solicitare, AutoBlog.MD a primit o reacţie din partea Primăriei pe seama situaţiei, din numele viceprimarului Victor Chironda, că tot gestionează probleme legate de urbanism în oraş, iar paralel am cerut şi o reacţie din partea INP. Ultima am primit-o de curând.

FOTO: 999.md

Ofiţerul de presă din cadrul Inspectoratului Naţional de Patrulare, Natalia Golovco, ne-a comunicat că proprietarul maşinii a fost identificat şi sancţionat cu o amendă în valoare de doar 1.500 de lei.

S-a făcut procesul verbal în baza articolului 223, aliniat 1 din Codul Contravenţional: Deteriorarea drumurilor, pasajelor de nivel, mijloacelor tehnice de dirijare a circulaţiei rutiere, altor instalaţii rutiere – (1) Deteriorarea drumurilor, pasajelor de nivel, mijloacelor tehnice de dirijare a circulaţiei rutiere, altor instalaţii rutiere, precum şi crearea intenţionată de obstacole în circulaţia rutieră se sancţionează cu amendă de la 18 la 30 de unităţi convenţionale, respectiv primind o amendă maximă permisă de legislaţia în vigoare.

Reieşind din caracteristicile maşinii din imagine, fabricată în anul 2007, este un SUV cu tracţiune integrală şi motor V8 turbo diesel de 3.6 litri, cu un rezervor de motorină care are un volum de 104.5 de litri. Un simplu calcul în baza preţului actual al acestui carburant ne arată că cetăţeanul va trebui să achite tot atât cât ar da practic pentru un plin, asta dacă nu va alege să plătească doar 50% din amendă.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/