(video) Noul MINI Cooper este electric şi vine pe piaţă în 2024. Se conduce distractiv pe zăpadă

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉

Noua familie MINI îşi face turele de încălzire – iar acest lucru funcţionează cel mai bine pe gheaţă şi zăpadă în gerul de la Cercul Polar. În prezent, noul MINI este supus testelor de dinamică la centrul BMW Group din Arjeplog (Suedia). Noua generaţie a MINI este electrică şi acum, o dată cu testele de iarnă din Suedia, termină un capitol major în procesul de dezvoltare de serie.

Sistemul de propulsie electric, bateria de înaltă tensiune, electronica de putere şi tehnologia de încărcare a prototipurilor îşi demonstrează deja gradul ridicat de maturitate la temperaturi extreme sub zero. Drumurile acoperite cu zăpadă şi zonele special pregătite pe lacurile îngheţate servesc, de asemenea, drept piste de testare ideale pe care caracteristicile de condus, de manevrabilitate ale şasiului pot fi testate, rafinate şi armonizate cu mare sensibilitate între ele.

A cincea generaţie a modelului, un Hatchback cu trei uşi, va fi primul model al noii familii MINI. Cu conceptul său de automobil orientat spre plăcerea de a conduce electric încă de la început, noua ediţie a originalului este potrivită în mod ideal pentru a oferi agilitatea emblematică MINI şi utilizarea creativă a spaţiului, care garantează mult loc la interior pe o amprentă mică.

Noul MINI Hatch cu trei uşi va exista alături de succesorul actualului MINI Countryman. Noua generaţie a acestui bestseller în segmentul compact premium va fi oferită atât cu un motor termic, cât şi cu un sistem de propulsie electric. Tot anul acesta, MINI va prezenta conceptul unui model crossover pentru segmentul premium al clasei mici!

Noul MINI Hatch continuă constant conceptul de distracţie urbană care a avut succes de peste 60 de ani. Acest lucru va fi implementat şi mai purist şi durabil în viitor, devenind deosebit de clar în designul variantei clasice de caroserie. Electrificarea oferă designerilor posibilitatea de a gândi fundamental diferit şi creează noi puncte de plecare pentru combinaţia emblematică MINI de stil individual, atenţie la detalii, pasiune pentru inovaţie şi o tradiţie valoroasă. Designul noului MINI revine la istoria sa unică, foloseşte cea mai recentă tehnologie şi creează un maxim de emoţii combinate cu o amprentă minimă.

Caracteristicile de condus care inspiră ale noului MINI pot fi rafinate optim la centrul de testare de iarnă din Arjeplog. Cu fiecare tur pe care îl parcurge pe zăpadă şi gheaţă, inginerii de testare pot regla cu precizie dezvoltarea spontană a puterii motorului electric, sistemele de control pentru optimizarea tracţiunii, comportamentul în viraje, caracteristicile suspensiei şi amortizoarelor, precum şi caracterul direcţiei şi al sistemului de frânare. Integrarea tuturor sistemelor de propulsie şi şasiu permite un grad matur de armonie generală, care va ajuta modelul de producţie ulterioară să ofere un echilibru MINI între sentimentul go-kart şi confortul de condus.

Iată cum arată noul MINI Cooper fără camuflaj:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata