Sentință pentru pensionarul german care a păstrat un tanc Panther în subsolul casei

Instanța regională din orașul german Kiel l-a condamnat ieri pe pensionarul în vârstă de 84 de ani, care avea sub casă un tanc, la 14 luni de închisoare cu suspendare!

În plus, s-a ales şi cu o amendă de 250.000 de euro (deşi risca o sumă chiar dublă) pentru depozitarea ilegală a echipamentului militar și munițiilor din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, notează radiodifuzorul NDR.

Bărbatul a fost găsit vinovat de încălcarea legii privind controlul armelor. Banii din amenda stabilită vor fi redirecționați în scopuri caritabile. În luarea deciziei, instanța a decis că bărbatul nu avea niciun scop rău intenţionat, deoarece se considera colecționar.

Factorii atenuanți ai condamnării au fost vârsta pensionarului, absența cazierului judiciar și mărturisirea voluntară a ceea ce a făcut. În plus, din cele 14 luni, patru au fost considerate ca executate deja din cauza duratei proceselor de judecată.

Amintim că ancheta împotriva locuitorului orașului Kiel datează încă din 2015, când un tanc Panzerkampfwagen V Panther, un tun cu un calibru de 8.8 cm, o torpilă, un lansator de mine, arme de calibru mic și peste 1.000 de gloanţe au fost găsite în subsolul vilei sale.

Pensionarul nu își va putea păstra colecția, deoarece instanța l-a obligat să vândă tancul și tunul, deși judecătorul nu a considerat faptul depozitării sale o încălcare a legii, deoarece nu poate fi utilizat în scopul propus.

Anterior, un muzeu din Seattle și un colecționar din Germania și-au exprimat interesul de a cumpăra tancul și alte arme, însă din motive necunoscute pensionarul a refuzat ofertele.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/