(video) Depăşiri pe acostament şi deplasări pe trotuare, probleme încă actuale în 2023

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Nu, aceştia încă nu au dispărut complet! Vorbim despre şoferii cărora le sunt pe plac trotuarele şi acostamentele pentru a merge pe ele, fie a face depăşiri, după caz. Deşi există percepţia că sunt nişte încălcări depăşite de timp şi că există o mai mare cultură în trafic, încă nu e aşa… Iată că mai este nevoie de muncă prin educaţie.

În particular se poate scoate în evidenţă situaţia de pe bd. Dacia, una care nu se înregistrează pentru prima dată. Ar fi necesar ca autorităţile să ia măsuri pentru blocarea unor astfel de căi de acces, din timp, înainte ca să auzim despre vreun prim accident cu pieton în urma unei astfel de manevre.

Amintim că potrivit art. 44 din RCR, intrarea vehiculelor pe trotuare şi pistele pentru pietoni este interzisă. Ca excepţie, se permite intrarea maşinilor care efectuează pe ele lucrări de întreţinere sau reparaţie, având pentru aceasta autorizarea lucrărilor de către administratorul drumului şi acordul poliţiei. Iar potrivit art. 52, vehiculele se depăşesc numai pe partea stângă!

Dacă aţi surprins vreo situaţie interesantă/riscantă, în Chişinău sau pe drumurile din ţară, scrieţi-ne şi trimiteţi-ne imagini foto/video în calitate maximă AICI (selectaţi via link şi lăsaţi-ne linkul generat), pe pagina noastră de Facebook sau la adresa contact@autoblog.md, iar noi o vom transforma în ştire care va fi auzită şi de autorităţi!

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/