(video) INP se laudă că a prins şoferi care au rămas fără geamuri umbrite cu folii de câteva sute de mii de euro

Atunci când urci la volanul unei mașini la care geamurile laterale din față sunt umbrite, te supui conștient unui câmp de vizibilitate redus. Pe timp de noapte, în condiţii de timp posomorât, geamurile umbrite reduc și mai mult gradul de vizibilitate, iar în timpul efectuării unei manevre, poți să nu reușești să observi ceilalți participanți la trafic, cum ar fi pietonii sau bicicliștii.

Pentru a preîntâmpina unele incidente din trafic, Inspectoratul Naţional de Patrulare desfășoară permanent acțiuni de informare, iar cei care nu se conformează sunt sancționați cu amenzi de la 600 până la 1.200 lei şi 3 puncte de penalizare.

Au existat astfel de şoferi şi anul trecut, motiv pentru care INP aduce la cunoştinţă că pe parcursul anului precedent, inspectorii de patrulare au depistat în trafic cu geamurile umbrite la maşini peste 2.700 de conducători auto. Mai mult, încălcările continuă din greu şi în acest an, în primele trei luni fiind traşi pe dreapta şi documentaţi aproximativ 500 de şoferi, cu circa 50% mai mulţi decât în aceeaşi perioadă din 2018!

Reieşind din aceste considerente, să facem un simplu calcul al rezultatelor acţiunilor poliţiei în acest sens şi în această perioadă. Dacă în ţara noastră serviciile de umbrire a geamurilor cu o folie de calitate superioară costă în mediu 100 de euro, atunci reiese că oamenii legii au dispus eliminarea unei cantităţi de folii care costă în total peste 330.000 de euro sau peste 6.64 milioane de lei.

De cealaltă parte, dacă câteva mii de şoferi au avut de pierdut pe seama asta, statul a avut doar de câştigat. În buget s-au vărsat din buzunarele conducătorilor auto minim două milioane de lei din amenzi (ori doar un milion în cazul în care toţi au plătit-o în jumătate în 72 de ore). De asemenea, toţi conducătorii auto sancţionaţi s-au mai ales cu un număr total de 9.900 de puncte de penalizare.

Inspectoratul Național de Patrulare reiterează că fiecare șofer este obligat să aibă starea tehnică a autovehiculului în concordanță cu exigențele legislației în vigoare.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/