(video) Noul VW ID.6 Crozz a fost lovit frontal de Tesla Model Y. Care a avut de suferit mai mult

1

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉

În China a fost efectuat un crash test cu 50% din suprafaţa frontală a noilor VW ID.6 Crozz şi Tesla Model Y. Curios este faptul că produsul german a trecut testul cu puțin mai mult succes, însă un rol important a jucat şi greutatea: 2.280 kg vs 1.8 sau 2.0 tone (modelul RWD sau AWD).

SUV-urile electrice au fost accelerate până la o viteză de 64 km/h înainte de a intra în contact, simulând în esenţă un accident care ar fi putut avea loc la ieşirea pe contrasens. Mai mult, această situație este comparabilă cu o coliziune a unui autoturism ce rulează cu 128 km/h într-un obstacol deformabil staționar, scrie Insideevs.

Ambele electromobile s-au ales cu deformări serioase ale caroseriilor. Părţile frontale ale ambelor modele au fost aproape complet distruse. Spațiul cabinei în ambele cazuri, din câte se pare, nu a fost afectat mult, pernele de aer funcționând normal, iar traumatismele pe care le-ar fi primit pasagerii în condiţii reale au fost calificate drept uşoare.

În particular s-a remarcat că portiera şoferului de pe Model Y nu a putut fi deschisă manual, spre deosebire de toate celelalte. Iar montantul stâng frontal din zona conexiunii cu aripa frontală a fost deformat semnificativ, ceea ce a făcut ca genunchii manechinelor de pe scaunele frontale să intre în contact cu suprafeţele plastice dure.

Portiera şoferului de pe ID.6 s-a deschis ușor, în ciuda amplorii similare de deformare după deteriorarea părții frontale a caroseriei. Contactul genunchilor cu panourile interioare este, de asemenea, înregistrat, dar mai puțin traumatic pentru pasageri. În plus, la modelul VW a fost considerabil mai puțin deteriorat compartimentul bateriei.

Apropo, chiar în această seară Tesla a publicat acest filmuleţ, în care arată procese din timpul testelor de impact cu Model Y:

Vezi şi:

1 Comentariu
  1. Un Fizican spune

    Bre, nu interpetati fizica despre bunul vostru plac!!!
    Fiecare masina si-a absorbit propria enegie in impact.
    NU este egal cu o masina care loveste un obiect stationar la 128km pe ora !!!!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata