(video) Auto Shanghai 2021: Premieră – Noile VW ID.6 X şi ID.6 Crozz

A început a 19-a ediţie a Salonului Auto Internaţional de la Shanghai, cunoscut şi drept Auto Shanghai, care se desfășoară o dată în doi ani începând cu 1985. Din cadrul acestuia vă vom relata despre cel mai interesante premiere şi începem cu două maşini ale VW, care sunt de fapt una. La bază au conceptul ROOMZZ, arătat la ediţia din 2019 a expoziţiei.

Caracteristici cheie:

  • Producătorul numeşte ID.6 modelul flagship din linia ID de pe piaţa chinez, fiind şi primul electromobil dezvoltat special pentru această ţară.
  • Ambele au la bază platforma modulară electrică MEB (94% din structură de din oţel rezistent) şi sunt cele mai mari modele VW ID la momentul de faţă. Asta înseamnă că standard vin cu suspensii tip McPherson pe puntea din faţă şi tip multi-link pe spate. Mecanismele de frânare sunt cu disc pe puntea din faţă şi cu tamburi pe cea din spate. Opţional sunt disponibile de montat amortizoare adaptive.
  • Modelul ID.6 X va fi produs de întreprinderea comună SAIC-VW din sudul ţării, iar ID.6 Crozz de către întreprinderea FAW-VW din nordul ţării. Ca şi în cazul modelelor ID.4 X şi ID.4 Crozz, diferenţele dintre maşini vor fi minime, în mare parte acestea rezumându-se la barele de protecţie, grila radiatorului, corpurile oglinzilor retrovizoare, faruri şi stopuri, linii şi deflectoare de aer de pe planşa de bord, şi alte detalii, toate care sunt diferite.
  • Fiecare din cele două vine în versiune de top cu un tren de propulsie compus din două motoare electrice, care produc 305 CP şi formează şi un sistem de tracţiune integrală 4MOTION. Pot face 0-100 km/h în 6.6 secunde şi rula cu maxim 160 de km/h.
  • Modelele de bază au câte un singur motor pe puntea din spate (180 CP/220 Nm sau 204 CP/220 Nm), respectiv tracţiune spate.
  • La alegere se vor pune la dispoziţie baterii cu o capacitate de 58 sau 77 kWh. Autonomia variază între 436 şi 588 km respectiv (ciclu China NEDC). Fiecare a trecut prin 197 teste de siguranță şi are un nivel impermeabil IPV X9k.
  • Au un coeficient de rezistenţă aerodinamică de 0,28 Cd.
  • Standard vin cu faruri Matrix LED IQ.Light. Fiecare bloc optic conţine câte 12 unități independente care emit lumină (10 moduri de iluminare, tată de răspuns în milisecunde, mod de întâmpinare inteligent).
  • Au câte aproximativ 4.9 metri în lungime, cu 30 cm mai mult decât măsoară ID.4, ceea ce le permit să aibă standard trei rânduri de scaune – fie şase (scaunele individuale şi pe al doilea rând, fie şapte locuri la alegere. Mărimile pe toate fronturile sunt 4.891 x 1.852 x 1.679 x 2.965 mm!
  • Jantele pot măsura în dimensiuni între 19 şi 21 de inci, al doilea rând de scaune poate fi reglat longitudinal, iar acoperişul le este panoramic din sticlă (2.1 m2). O trapă panoramică care se deschide este disponibilă opțional.
  • La interior nu au careva butoane și comutatoare fizice (30 de zone tactile şi 40 de funcţii reglabile prin ele). Panoul de bord este digital, monitorul central măsoară 12 inci şi este tactil, sistemul multimedia mai putând fi controlat şi vocal.
  • Dispun de iluminare ambientală în 30 de culori cu tehnologie ID. Light – o bandă îngustă de lumină sub parbriz, care oferă șoferului suport intuitiv.
  • Un head-up display cu realitate augmentată este o opţiune. Scaunele frontale sunt reglabile în 12 direcţii. Sistemul audio este marca Harman Kardon.
  • Mai au filtru de aer PM 2.5 şi generator de ioni negativi Clean Air 4.0+. Totodată, o tehnologie de reducere a zgomotului motorului șasiului. Dispun evident şi de pompe de căldură ce pot contribui la economisirea a 30% din energia stocată în baterii, cea folosită pentru climatizare.
  • Sistemele de asistență din complexul IQ.Drive fac conducerea și mai relaxată (peste 30 de tehnologii și echipamente de siguranță activă), în special cu Travel Assist (cruise control adaptiv avansat). Standard vin şase airbaguri.
  • Software-ul și hardware-ul de la bord au un design arhitectural inovator, care permite clienților să își actualizeze mașinile, inclusiv cu dotări, chiar şi după cumpărare.

Prețurile de start vor fi anunțate mai târziu.

Până în 2023, Volkswagen va lansa în China în total opt modele ID, iar până în 2030 cel puţin 50% din mașinile mărcii vândute local se prevăd a fi electrice! Reieșind din faptul că unele fotografii făcute publice oficial arată exemplare înmatriculare în Germania, nu se exclude că în viitor unul din două va fi disponibil la nivel internaţional (VW spune că duetul va fi disponibil exclusiv în China)!

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/