(foto/video) Premieră: Noile VW ID.4 Crozz şi ID.4 X – alegerea îţi aparţine

China va fi deocamdată singura ţară din lume unde vor exista două modele ale noului VW ID.4! Acestea au fost prezentate acum câteva ore şi chiar sunt produse la fabrici diferite! De ce? Pentru că – de ce nu?!

Caracteristici cheie:

  • După cum s-a aflat şi v-am comunicat încă din luna iunie a acestui an, modelele poartă denumirea ID.4 Crozz şi ID.4 X.
  • Întreprinderea comună FAW-VW se va ocupa de primul, care, în linii generale, imită maşina electrică care se poate cumpăra şi pe continentul european. Diferențele sunt reduse la decor fin (cum ar fi suprapuneri pe aripile din față) și ale embleme. Și spre deosebire de modelul în specificaţie europeană, pentru care, în echipare de bază, se oferă jante de 19 inci din oţel, chinezilor li se dau roţi cu jante din aliaj la 20 de inci, standard!
  • Iar întreprinderea comună pe care au fondat-o VW şi SAIC se vor ocupa de stilatul ID.4 X. Acest model vine cu bare de protecţie diferite, faruri şi stopuri cu forme şi elemente modificate, dar şi jante cu alt design. Apropo, ID.4 X este nu numai mai lung decât ID.4 Crozz (4.612 vs 4.592 mm), ci şi cu 11 mm mai înalt datorită unei suspensii uşor diferite.
  • Diferențe în cabină la fel există, însă arhitectura generală și elementele principale (volan, butoane, ecrane) ale celor două versiuni sunt aceleași. Totuşi, designul planşei de bord din ID.4 X este diferit, configurația tunelului central a fost schimbată și se utilizează o altă tapițerie pentru scaune.
  • Pentru ambele modele se mai anunţă prezenţa unui cruise control adaptiv, botezat de producător Travel Assist (compania îl numește sistem de pilotare semi automatizată de nivel 2), dotarea fiind disponibilă şi pe SUV-ul european.
  • “Sub capotă”, maşinile dispun de două trenuri de rulare la alegere: cu un singur motor pe puntea din spate (204 CP/310 Nm) şi tracţiune spate sau cu câte un agregat pe fiecare osie (total 306 CP/460 Nm) şi tracţiune integrală. Viteza maximă este limitată în ambele cazuri la 160 km/h.
  • Şi încă o diferenţă faţă de modelul european: bateria de pe maşinile chineze are o capacitate de 85 în loc de 82 kWh. Se poate încărca rapid cu o putere de până la 100 kW, iar autonomia declarată este de până la 550 km în ciclu NEDC învechit pe care-l mai utilizează piaţa auto locală.

Dealerii chinezi au deschis deja cărţile de comenzi pentru ambele SUV-uri. Prețul de start nu a fost încă anunțat, dar compania promite că, luând în considerare subvențiile de stat, acesta nu va depăși 37.000 de dolari.

Cmentariile sunt închise