(video) FRANKFURT 2019: VW introduce modelul e-up! modernizat, dar şi încărcătorul ID. Charger

Primul electromobil de serie al mărcii VW este de fapt versiunea electrică a compactei up!, însă cu noul ID.3 va da o adevărată lovitură pe piaţa maşinilor eco. Lansând acest model din urmă la Salonul Auto de la Frankfurt, iată că germanii au decis să nu “ucidă” micul e-up!, ci să-l modernizeze!

Update-ul nu include careva modificări de ordin estetic, vizuale la exterior, ci doar în mod simbolic devine primul automobil din toate cele introduse mai devreme, care a adoptat noul logo bidimensional al brandului. Iar pentru habitaclu se anunţă doar mai multe opţiuni de materiale decorative pentru o personalizare şi mai mare.

https://www.youtube.com/watch?v=E5ocTRMj4xs

Cea mai importantă modificare este că modelul a beneficiat de o baterie cu o capacitate mai mare. Cifrele au crescut de la 18.7 la 32.3 kWh fără modificări la capitolul dimensiuni, deşi modelul-soră Skoda CITIGOe iV arată o cifră de 36.8 kWh. Prin urmare, autonomia poate urca acum până la 260 km în ciclul WLTP în loc de 160 de km măsuraţi după ciclul vechi NEDC și aproximativ 100 km în condiţii de exploatare reală.

Noua baterie suportă şi încărcare rapidă prin curent direct (DC). De la un terminal de 40 kW se poate încărca în proporţie de 80% în doar 60 de minute.

Modelul VW e-up! este pus în mişcare de un electromotor compact instalat în continuare pe puntea din faţă. Acesta produce aceiași 83 de CP şi prin urmare viteza maximă pe care o poate dezvolta maşina este de 130 de km/h. Mai nou însă, timpul necesar acceleraţiei de pe loc şi până la 100 de km/h a scăzut de la 12.4 la 11.9 secunde.

Interesant totuşi este că preţul de start al modelului actualizat a devenit mai mic decât al predecesorului. VW e-up! se mândrește cu un preț de bază extrem de atractiv de 21.975 de euro (în loc de 23.570 de euro cât era în această vară). Lista de dotări standard include un sistem automat de climatizare, sistemul radio “composition phone” cu suport Bluetooth și DAB+, hărţi şi o aplicaţie multifuncţională dacă se utilizează telefonul mobil pe o stație de andocare şi asistentul Lane Assist. Modelul e-up! style poate oferi chiar mai multe caracteristici și opțiuni de personalizare suplimentare.

Oricine cumpără un e-up! în Germania primește ca un “bonus de mediu” 2.000 de euro sub forma unei subvenții guvernamentale plus o altă subvenție de 2.380 de euro din partea VW. Mai mult, dacă un angajat foloseşte un nou e-up! ca o mașină de serviciu a companiei la care lucrează, atunci aceasta este impozitată cu doar 0.5% în loc de 1% din prețul vehiculului nou.

Volkswagen oferă pentru bateriile sale o garanţie de 8 ani sau 160.000 km.

În context, Volkswagen vrea să facă e-mobilitatea mai atractivă și mai accesibilă pentru cât mai mulți oameni posibil. În acest sens, germanii lansează o nouă serie de încărcătoare de tip wallbox cu ocazia lansării noului ID.3. Prin ele, clienții vor fi capabili de a-şi încărca vehiculele lor electrice rapid și convenabil la domiciliu (indiferent de marcă).

Noul ID. Charger oferă o capacitate de încărcare de până la 11 kW și poate alimenta maşinile compatibile de aproape cinci ori mai rapid decât se poate face printr-o priză casnică obişnuită. Aceasta înseamnă că un ID.3 cu o baterie de 58 kWh poate fi încărcat complet în aproximativ 6 ore.

Cu un preț de start de 399 de euro, ID. Charger oferă o valoare remarcabilă pentru banii investiți. Volkswagen estimează că aproximativ jumătate din toate operațiunile de încărcare pentru vehiculele electrice vor avea loc la domiciliu.

https://www.youtube.com/watch?v=DQGKREKf_2M

Volkswagen va pune în circulaţie trei versiuni ale noului ID. Charger, principala diferență fiind funcțiile digitale pe care le oferă. Toate cele trei versiuni pot fi comandate pe Internet sau de la dealerii Volkswagen de la sfârșitul lunii noiembrie. Înainte de a cumpăra unul, clienții pot verifica online şi gratuit dacă procesul de instalare va fi simplu pentru ei. În caz contrar, Volkswagen poate aranja instalarea și punerea în funcțiune a încărcătorului printr-un expert.

  • ID. Charger costă 399 de euro şi oferă un cablu fixat Type 2 pentru ca încărcarea să fie convenabilă. Designul modern se potrivește perfect cu noul ID.3. În plus, acest wallbox compact și robust dispune de un sistem de protecţie în cazul unui schimb brusc de tensiune.
  • ID. Charger Connect costă 599 de euro şi acesta face încărcarea digitală și inteligentă. El se poate conecta cu rețeaua de la domiciliu și smartphone prin WLAN sau LAN. Conectivitatea LTE este de asemenea disponibilă ca opțiune suplimentară. Cu această tehnologie de comunicații mobile, clienții pot supraveghea operațiunile de utilizare și încărcare, plus de a beneficia de funcții practice cum ar fi gestionarea aplicațiilor, întreținerea la distanță, controlul accesului prin card de încărcare și actualizări regulate de software.
  • ID. Charger Pro costă 849 de euro şi dispune de un contor electric integrat pentru facturare precisă per kilowatt oră, alături de funcțiile digitale și un modul LTE standard. Astfel, acesta oferă o transparență și mai mare la cerințele de putere, de exemplu, permițând un proces convenabil de facturare pentru şoferul unei companii și angajatorul. Costurile de date LTE pe întreaga durată de viață a acestui wallbox sunt deja incluse.

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/