(video) Noile Porsche Panamera 4 E-Hybrid și Panamera 4S E-Hybrid. Detalii

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Noua generație Porsche Panamera s-a promis în patru versiuni plug-in hybrid. Una a fost anunțată din start, iar acum producătorul introduce și detaliază alte două. Noile Panamera 4 E-Hybrid și Panamera 4S E-Hybrid au fost adăugate în portofoliu cu efect imediat.

Caracteristici cheie:

  • Panamera 4 E-Hybrid combină un nou sistem e-hibrid cu un motor V6 biturbo pe benzină de 2.9 litri (304 CP) semnificativ renovat. Puterea totală a sistemului se ridică la 470 CP, iar cuplul maxim până la 650 Nm. Modelul poate realiza 0-100 km/h în 4.1 secunde și atinge maximum 280 km/h. Autonomia pur electrică poate ajunge până la 96 de kilometri în ciclul WLTP.
  • Panamera 4S E-Hybrid pune un accent mai puternic pe dinamica condusului, precum și pe livrarea susținută de putere în intervalul de turații superioare. Același V6 generează aici 353 CP. Puterea totală a sistemului se ridică la 544 CP, iar cuplul maxim este de 750 Nm. Toate aceste forțe îi permit să atingă 0-100 km/h în 3.7 secunde și o viteză maximă de 290 km/h.
  • Consumul mixt al tuturor este indicat, în ciclu WLTP, ca fiind de până la 1.4 litri la 100 km.

Un nou sistem hibrid

  • În comparație cu generația anterioară, toate modelele Panamera E-Hybrid oferă o autonomie electrică mai mare, o viteză mai mare de încărcare, un răspuns mai bun la accelerație și o performanță de condus mai bună în aproape toate disciplinele.
    • Cu o capacitate brută de 25.9 kWh, noua baterie de înaltă tensiune oferă cu aproximativ 45% mai multă capacitate într-un spațiu comparabil.
    • În același timp, noul încărcător On-Board-AC de 11 kW scurtează timpul de încărcare la două ore și 39 de minute.
    • Cu 140 kW (190 CP) și 450 Nm de cuplu, motorul electric complet nou oferă mult mai multă putere decât predecesorul său. De asemenea, este integrat în carcasă într-un mod eficient și optimizat din punct de vedere al greutății, dar și în circulația de răcire a uleiului transmisiei PDK.
    • Designul rotorului intern (rotorul se rotește în interiorul statorului) reduce inerția masei cu 50%, ceea ce îmbunătățește răspunsul la accelerație.
    • Cu o recuperare de până la 88 kW, motorul electric contribuie și la creșterea semnificativă a autonomiei electrice a modelelor Panamera E-Hybrid.

Moduri de conducere speciale

  • Cele patru moduri de condus optimizate specifice E-Hybrid, precum și modurile îmbunătățite Sport și Sport Plus, optimizează și mai mult eficiența modelelor E-Hybrid.
    • Vehiculele pornesc întotdeauna în modul E-Power pur electric.
    • Odată ce starea de încărcare a bateriei este sub o anumită valoare minimă, sistemul trece automat în modul Hybrid Auto, care adaptează strategia de operare la situația actuală de condus. În plus, cu active route guidance în Hybrid Auto, strategia de operare este optimizată în continuare prin cunoașterea traseului ce urmează a fi parcurs. În acest fel, proporția distanțelor parcurse electric în traficul orașului poate fi maximizată și eficiența crescută. Sistemul folosește atât datele mașinii, cât și datele de navigație în acest scop.
    • În modul E-Hold, starea curentă de încărcare a bateriei este păstrată pentru a putea fi utilizată ulterior.
    • În modul E-Charge, pe de altă parte, motorul cu ardere internă încarcă bateria până la 80% în afara orașului și la peste 55 km/h, în timp ce Panamera utilizează avantajele de eficiență ale propulsiei hibride în traficul urban.
    • În modurile Sport și Sport Plus, Porsche reduce starea țintă de încărcare a bateriei la 20 și, respectiv, 30% (anterior era 30 și 80%). Acest lucru crește eficiența fără a sacrifica performanța.

Alte deosebiri

  • Porsche echipează standard toate variantele noului Panamera cu o suspensie pneumatică adaptivă cu două camere, inclusiv Porsche Active Suspension Management (PASM) cu amortizoare cu două supape. Porsche Active Ride este o opțiune.
  • Echipamentul standard al lui Panamera 4 E-Hybrid include jante de 19 inchi, etriere negre de frână și faruri matrix LED (opționale fiind cele HD matrix LED).
  • Panamera 4S E-Hybrid se remarcă prin jante de 20 de inchi în Panamera AeroDesign, terminații de eșapament Sport argintii și etriere de frână roșii. Etrierele de frână vopsite în Acid Green sau negru sunt opționale.
    • Panamera 4S E-Hybrid are standard etriere de frână cu zece pistoane pe puntea din față. Alternativ, PCCB (Porsche Ceramic Composite Brake) este disponibil pentru acest model împreună cu jante de 21 inchi. Discurile compozite ceramice măsoară 440 mm în față și 410 mm în spate.

Deocamdată, ambele motorizări sunt valabile de comandat în caroseria sedan. Echipamentul standard extins include ParkAssist și o suprafață răcită pentru încărcarea wireless a telefonului (15 W). Sunt disponibile, de asemenea, opțiuni precum direcția pe puntea din spate, Remote ParkAssist, Porsche InnoDrive, inclusiv menținerea activă a benzii de rulare, monitorul pentru pasagerul din dreapta și un air quality system.

Varianta de caroserie Executive cu ampatament mai lung este, de asemenea, valabilă în funcție de piață. Aceasta oferă standard opțiuni precum climatizarea automată pe patru zone sau o consolă centrală mare.

Livrările în Europa vor începe din al doilea trimestru al anului 2024. Prețuri pentru Republica Moldova nu există deocamdată formate.

Cmentariile sunt închise