Numărul şoferilor din Moldova a depăşit un milion! Câţi concetățeni au permis pentru toate categoriile

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Republica Moldova a încheiat anul 2022 şi a intrat în anul 2023 cu peste un milion de conducători auto înregistrați oficial! Datele au fost publicate în Registrul de stat al conducătorilor de vehicule.

Conform statisticii, la 1 decembrie 2022 în ţara noastră erau înregistrați 997.650 de conducători de autovehicule. Starea la 1 ianuarie 2023 prezintă deja un număr total de 1.005.604 şoferi cu acte în regulă. Astfel, în decurs de o lună, practic 8.000 de persoane şi-au ridicat permisul de conducere.

Avem în ţară 735.124 de şoferi de sex masculin şi 270.480 de sex feminim. Nu se menționează vârstele conducătorilor auto, însă putem observa câţi şi ce categorii au bifate în carnet.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

În Republica Moldova, conform Regulamentului cu privire la permisul de conducere, organizarea şi desfăşurarea examenului pentru obţinerea permisului de conducere şi condiţiile de admitere la traficul rutier, se poate opta pentru dreptul de a conduce autovehicule clasificate sub 10 categorii și opt subcategorii, deși tramvaie nu mai avem (categoria I).

Permisul de conducere valabil pentru o categorie dă dreptul de a conduce şi autovehicule din subcategoria pe care aceasta o include, cu înscrierea acesteia în permis. Categoria principală şi cea mai populară este B. În funcţie de categorie sau subcategorie, permisul se poate obţine de la vârstele de 16, 18, 20, 21 şi 24 de ani.

Conform celor relatate şi datelor statistice, la momentul actual, în Republica Moldova există doar 63 de persoane care au indicate în permisele de conducere toate categoriile, în afară de I (tramvai)! Adevărați profesioniști în arta de a conduce!

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Numărul autovehiculelor înregistrate oficial în ţara noastră se apropie de 1.2 milioane.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/