(video) Chinezii de la Geely Holding şi-au mărit cota parte la Aston Martin

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Cotaţia acţiunilor Aston Martin a crescut joi cu aproape 22%, după ce producătorul britanic de automobile sportive a anunţat că gigantul chinez Zhejiang Geely Holding Group (Geely Holding) va investi 234 milioane de lire sterline (295 milioane de dolari) pentru a deveni al treilea mare acţionar de la Aston Martin Lagonda Global Holdings plc.

În cadrul acestei tranzacţii, Geely va dobândi o participaţie de circa 17% din acţiunile Aston Martin, după ce va achiziţiona aproximativ 42 milioane de acţiuni ordinare Aston Martin de la preşedintele constructorului britanic Lawrence Stroll, la un preţ de 335 de pence pentru fiecare acţiune. În plus, Geely va subscrie pentru alte 28 de milioane de acţiuni Aston Martin, la acelaşi preţ.

Imediat după acest anunţ, acţiunile Aston Martin erau cotate la 279.4 pence, comparativ cu un preţ de 231.2 pence înregistrat la închiderea şedinţei de miercuri.

Pentru Aston Martin, producătorul automobilelor folosite de James Bond, dar care a intrat în insolvenţă de mai multe ori de-a lungul istoriei, investiţia grupului auto chinez reprezintă o modalitate pentru a-şi asigura viitorul şi a-şi reduce gradul de îndatorare.

„Acest anunț este un alt pas semnificativ către realizarea ambiției noastre pentru Aston Martin. Geely Holding, care a devenit inițial acționar anul trecut, vede un potențial extraordinar pentru creșterea și succesul pe termen lung al Aston Martin. Geely ne poate oferi o înțelegere profundă a pieței cheie de creștere strategică a Chinei, precum și oportunitatea de a accesa gama lor de tehnologii. Geely împărtășește viziunea noastră pentru Aston Martin și vrea să fim un acționar mai important. Această tranzacție permite crearea unui parteneriat pe termen lung cu Geely – o relație care cred că va aduce o valoare foarte semnificativă pentru toți acționarii noștri în timp.”

Lawrence Stroll

Geely Automobile Holdings Ltd, companie care deţine mai multe mărci de automobile, inclusiv producătorul britanic de automobile sportive Lotus, dar şi mărcile Zeekr şi Volvo, precum şi Polestar, a preluat un prim pachet de 7.6% din acţiunile Aston Martin în luna septembrie a anului trecut.

„Decizia noastră de a ne mări acționariatul în Aston Martin reflectă încrederea noastră în perspectivele de creștere ale companiei, tehnologiile și echipa sa de management. De când am achiziționat pentru prima dată cota noastră minoritară în septembrie anul trecut, am lucrat în colaborare cu președintele executiv Lawrence Stroll și colegii săi și acum așteptăm cu nerăbdare să explorăm sinergiile tehnologice comune și noi oportunități de creștere pentru a ajuta acest brand de automobile emblematic să își atingă întregul potențial.”

Eric Li, preşedintele Geely

Ca parte a creșterii capitalului propriu, Geely Holding va avea, de asemenea, posibilitatea de a numi un director non-executiv în Consiliul de Administrație al Aston Martin ca reprezentant al acționarilor, precum și de a numi o a doua persoană în calitate de observator.

Cmentariile sunt închise