Geely anunţă că a cumpărat o parte din Aston Martin

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Zhejiang Geely Holding Group (Geely Holding), cel mai mare grup privat de tehnologie auto din China, a anunțat astăzi că a achiziționat o cotă din Aston Martin Lagonda Global Holdings plc (Aston Martin)! Gigantului chinez îi aparţin 7.6% din producătorul auto britanic.

„Suntem încântați să anunțăm investiția noastră în Aston Martin și credem că, cu experiența noastră bine stabilită și ofertele de tehnologie, Geely Holding poate contribui la succesul viitor al Aston Martin. Așteptăm cu nerăbdare să explorăm potențialele oportunități de angajare și colaborare cu Aston Martin, în timp ce această companie continuă să-și execute strategia de a obține o creștere durabilă pe termen lung și o profitabilitate crescută.”

Daniel Donghui Li, CEO Geely Holding Group

Interesant în toată această situaţie este că, chiar la începutul acestui an, britanicii au respins o propunere a Geely și InvestIndustrial pentru o investiție în capitaluri proprii, declarând „nu există nicio bază pentru discuții ulterioare”. 

Aston Martin declarase atunci că acordul propus nu era o „opțiune de finanțare atractivă sau o oportunitate de creare de valoare pentru acționarii existenți”. Şi iată că acum lucrurile s-au întors la 180 de grade, deşi nu se menționează ce a stat la baza deciziei şi nici suma pompată de chinezi.

Amintim că acțiunile Aston Martin Geely mai aparţin Fondului de Investiții Publice din Arabia Saudită (16.7%), Yew Tree – consorțiul condus de Lawrence Stroll (18.3%) şi Mercedes-Benz (9.7%). Respectiv, firme străine acum deţin cumulativ 52.3% din acţiunile Aston Martin.

Mai amintim că grupul Geely are sub aripă mai multe mărci auto cunoscute precum: Volvo, Lotus, Polestar, Proton, London Electric Vehicle Company (LEVC), Lynk & Co, Zeekr, Geometry, etc. Totodată, fondatorul și președintele Geely, Li Shufu, deține personal o cotă de 9.69% din grupul Mercedes-Benz! Iar până în 2023 grupul Mercedes-Benz va deţine 20% din Aston Martin.

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/