Geely a devenit cel mai mare acționar al Daimler AG

Veste de ultimă oră în industria constructoare de autovehicule. Fondatorul şi directorul general al concernului chinez Geely, Li Shufu, a devenit proprietar al 9.69% din hârtiile de valoare ale concernului german Daimler AG, deţinător şi al brandului Mercedes-Benz!

În prezent, magnatul multi miliardar din China este cel mai mare acţionar al constructorului german de maşini!

daimler geely
FOTO: autoevolution.com

Suma afacerii se ţine deocamdată în secret, însă Daimler AG a emis un comunicat în care indică despre achiziţionarea de către Li Shufu a unui număr de 103.619.340 de acţiuni. Acestea sunt estimate la 9 miliarde de dolari SUA.

„Daimler are plăcerea de a anunța că, împreună cu Li Shufu, ar putea câștiga un alt acționar îndreptat pe termen lung, care este convins de puterea de inovare a Daimler, de strategia și de potențialul viitor. Daimler cunoaște și apreciază pe Li Shufu ca pe antreprenor chinez cu o vastă experienţă, cu o viziune clară asupra viitorului, cu care se poate discuta constructiv despre schimbări în industrie”, s-a menţionat în comunicatul de presă.

Însuşi Li Shufu a declarat că această colaborare se va axa doar în domeniul dezvoltării de electromobile şi a sistemelor de pilotare automată.

Amintim că anul trecut, sub controlul companiei chineze Zhejiang Geely Holding Group, care deține, de asemenea, marca suedeză Volvo, a fost mutat constructorul sportiv britanic Lotus. Gigantul chinez a cumpărat 51% din acţiunile Lotus de la compania malaysiană Proton. Restul de 49% aparțin grupului Etika Automotive.

De asemenea, în 2017, Geely a achiziționat o mică firmă americană, Terrafugia, care dezvoltă mașini și avioane hibride din 2006. Această companie este una dintre cele mai faimoase dezvoltatoare de vehicule care pot fi numite „mașini zburătoare”.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/