După McLaren, Aston Martin se alege la fel cu un nou CEO venit de la Ferrari

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Aston Martin are un nou CEO! Magnatul Lawrence Stroll a rămas președintele Consiliului de Administrație, dar germanul Tobias Moers, în vârstă de 56 de ani, care a lăsat divizia Mercedes-AMG pentru postul de CEO al companiei britanice, îl va părăsi după mai puțin de doi ani de muncă! Amintim că Moers a fost numit în mai 2020 și a preluat mandatul de la 1 august 2020. 

Motivele plecării sale nu au fost dezvăluite, dar va mai sta la cârma companiei până în iulie, când va preda frâiele succesorului său.

FILE PHOTO: Tobias Moers, chief executive officer of Mercedes-AMG GmbH speaks with reporters during the media preview of the 2016 New York International Auto Show in Manhattan, New York March 23, 2016. REUTERS/Eduardo Munoz

Iar succesorul său nu va fi nimeni altcineva decât italianul Amedeo Felisa, în vârstă de 76 de ani. Felisa şi-a început cariera în 1972 la Alfa Romeo, după care s-a mutat la Ferrari în 1990 îl calitate de director tehnic, iar în 2008 a preluat funcția de director general.

De Ferrari s-a despărțit în 2016, rămânând o perioadă de timp doar într-un rol de consultant. Iar în urmă cu un an a devenit membru al Consiliului de Administrație al Aston Martin.

Ferrari S.p.A. CEO Amedeo Felisa addresses media during the first press day ahead of the 85th International Motor Show in Geneva March 3, 2015. REUTERS/Arnd Wiegmann/Files

Ar mai fi necesar de notat că Tobias Moers a deținut în paralel și funcția de director tehnic la Aston Martin, iar acum responsabilitatea a fost transferată lui Roberto Fedeli. Anterior acesta a fost, de asemenea, un angajat al Ferrari până în 2014, după care a activat la BMW, Alfa Romeo, Maserati și Silk-FAW (companie chineză). 

Vezi şi:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata