McLaren are un nou şef, unul care vine de la Ferrari! Sub conducerea sa ar putea fi lansat un SUV

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Schimbări importante în conducerea companiei McLaren. Noul CEO a fost numit Michael Leiters, un german în vârstă de 50 de ani, care până la sfârșitul anului trecut a ocupat funcția de director tehnic al Ferrari! Mai devreme, neamţul cu doctorat în inginerie a ocupat şi funcții de conducere la Porsche AG!

Numirea lui Leiters ar putea semnala intenția McLaren de a fuziona cu Audi într-o formă sau alta. Compania germană, care împreună cu Porsche face parte din concernul Volkswagen, s-a oferit deja să cumpere o parte din McLaren.

Înainte de Leiters, Mike Flewitt era la cârma McLaren Automotive de aproape un deceniu, dar acesta și-a părăsit postul în octombrie anul trecut. Leiters îi va prelua atribuțiile începând cu 1 iulie 2022.

În perioada petrecută la Ferrari, Michael Leiters a condus departamentul de proiectare a celor mai noi modele hibride – SF90 Stradale și 296 GTB. Iar când muncea la Porsche, printre altele, a fost director al liniei de crossovere/SUV-uri, supervizând dezvoltarea și producția crucialului model Cayenne.

Conform unui comunicat de presă, expertul va conduce o echipă formată din 3.000 de specialişti, care acoperă toate activitățile globale, inclusiv Centrul de tehnologie McLaren Composites, esențial în tehnologia inovatoare pentru noul model hibrid Artura, al cărui livrări urmează să înceapă curând.

Compania l-a prezentat încă în februarie anul trecut, dar startul apariţiei sale în masă a fost amânat pe fondul crizei de componente electronice.

(Apropo, în acelaşi comunicat se mai menţionează că modelele 765LT Coupe şi Spider, dar şi Elva, sunt complet sold out în ciuda pandemiei.)

Michael Leiters ar putea juca un rol în relația dintre McLaren și Audi. În aprilie, a devenit cunoscut faptul că germanii și-au majorat oferta de cumpărare a unui pachet de acțiuni la McLaren, de la 450 la 650 de milioane de euro.

Dacă se va întâmpla acest lucru, una dintre consecințele fuziunii ar putea fi apariția unui SUV sport marca McLaren, însă pe o platformă Audi. Eventualul model va avea deja concurenți pe piaţă, inclusiv de la Ferrari.

Anterior, fostul şef McLaren a fost împotriva lansării unei astfel de maşini, insistând că producătorul trebuie să rămână fidel segmentului de supercaruri.

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise