(video) Premieră mondială: Noul Ferrari 296 GTS

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Premieră astăzi şi de la Ferrari. Italienii introduc varianta decapotabilă a noului model 296 GTB. Poartă tradiționalul acronim pentru maşinile fără acoperiş ale mărcii – GTS (Gran Turismo Spider) – şi este în continuare un supercar plug-in hybrid cu motor V6 twin-turbo la bază.

Caracteristici cheie:

  • Împarte trenul de rulare cu modelul coupe, astfel că toate detaliile le puteţi citi în articolul precedent pentru a nu le mai reproduce aici. Vă spunem doar că are să ofere în total 830 CP la 8.000 rpm şi 740 Nm de cuplu la 6.250 rpm. Linia roşie este la 8.500 rpm. Motorul V6 este cuplat la o cutie F1 DCT cu opt trepte.
  • Are o greutate de 1.540 kg (cu aşa-zis optional lightweight content), distribuită 40.5% pe puntea din faţă şi 59.5% pe spate. Raportul greutate/putere este de 1.86 kg/CP.
  • Poate face 0-100 km/h în 2.9 secunde (timp identic cu al variantei coupe), 0-200 km/h în 7.6 secunde (7.3 pentru coupe) şi atinge la fel peste 330 km/h.
  • Stă pe roţi care măsoară pe faţă 245/35 ZR 20 J9.0, iar pe spate 305/35 ZR 20 J11.0. Frânele măsoară   398 x 223 x 38 mm şi 360 x 233 x 32 mm respectiv.
  • Fiind un plug-in hybrid cu o baterie litiu-ion de 7.45 kWh, poate rula şi pe electricitate pe o distanţă de maximum 25 km (cu viteză maximă limitată la 135 km/h).
  • Printre sistemele electronice de control din dotare se numără: eSSC: eTC, eDiff, SCM, FDE2.0, EPS, ABS Evo, 6w-CDS; high-performance ABS/EBD with energy recovery.
  • În spatele scaunelor există un spaţiu de stocare de 49 litri. Posibilitățile de personalizare a interiorului, cât şi a exteriorului, sunt nelimitate.
  • Principala deosebire faţă de coupe este un acoperiş dur retractabil. Se deschide/închide în 14 secunde, până la o viteză de 45 km/h.
    • Linia de separare dintre caroseria mașinii și acoperiș este deasupra montantului B. Ca urmare, acoperișul se împarte în două secțiuni care se pliază în partea din față a motorului, menținând astfel caracteristicile de disipare termică ale compartimentului motorului și echilibrul designului general.
    • Acest lucru a permis, de asemenea, designerilor să introducă o fereastră în secțiunea din spate a capacului motorului prin care noul V6 este vizibil în mod clar.
    • Totodată, atunci când acoperişul este coborât, cabina și partea din spate a maşinii sunt separate de un ecran special din sticlă, reglabil pe înălțime, care garantează un confort optim al pasagerilor chiar și la viteze mari.
  • Pentru clienții care doresc să exploateze la maximum puterea și performanța extremă a mașinii, este disponibil de asemenea pachetul Assetto Fiorano. Acesta include: amortizoare Multimatic reglabile, derivate din curse GT, optimizate pentru utilizarea pe circuite; un apendice din fibră de carbon pentru bara de protecție frontală, care poate spori forţa de apăsare cu alte 10 kg; alături de alte aplicaţii din fibră de carbon pentru exterior şi interior care reduc greutatea cu alte 8 kg, o livrea pentru caroserie şi anvelope Michelin Sport Cup2R, printre altele.

Preţul de start nu se menţionează, însă va fi mai mare decât cel al coupeului, deci cu siguranţă peste 300.000 de euro.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/