(foto) BMW Z4 Pure Impulse edition a fost făcut special pentru puriștii care se pregătesc de sezonul estival

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

(later edit) Prețul mașinii în Republica Moldova încă nu se cunoaște, însă mașina va fi disponibilă din aprilie și la noi, ne-a comunicat dealerul oficial.


BMW introduce modelul Z4 Pure Impulse edition – o combinaţie exclusivă a unui roadster M cu soft top, cu un motor cu şase cilindri în linie M TwinPower Turbo, cutie manuală şi tracţiune spate. Pure Impulse edition mai aduce tehnologie de şasiu cu reglaje noi şi jante M, din aliaj uşor, de dimensiuni mixte. Sunt incluse şi caracteristici exclusive de design atât pentru exterior, cât şi pentru interior.

Caracteristici cheie:

 • Asocierea unui motor cu şase cilindri în linie cu o cutie de viteze manuală cu şase trepte înseamnă că noul model special al BMW Z4 M40i reprezintă o propunere unică în acest segment şi, de asemenea, o configuraţie extrem de exclusivă în portofoliul de produse BMW. Singurele modele din gama actuală disponibile cu această configuraţie de transmisie sunt maşinile sport de înaltă performanţă de la BMW M GmbH. Dar acum, un model BMW M Performance li se alătură odată cu sosirea BMW Z4 M40i Pure Impulse edition.
  • Motorul de 3.0 litri de la BMW Z4 M40i asigură o performanţă liniară cu livrare liniară a puterii pe un regim larg de turaţii prin cea mai recentă tehnologie M TwinPower Turbo. Cuplul maxim de 500 Nm este disponibil între 1.600 şi 4.500 rpm, iar puterea maximă de 340 CP este disponibilă între 5.000 şi 6.500 rpm. Modelul american propune 387 CP între 5.800-6.500 rpm și 500 Nm între 1.800-5.000 rpm.
  • Caracteristicile speciale ale motorului includ un arbore cotit forjat, pistoane cu masă optimizată şi o galerie de evacuare răcită cu apă integrată în chiulasă. Un turbocompresor twin-scroll alimentează cele şase camere de ardere. Pachetul tehnologic al sistemului de propulsie include, de asemenea, injecţie directă High Precision care funcţionează la presiuni de până la 350 bar, reglaj variabil al deschiderii supapelor VALVETRONIC şi distribuţie complet variabilă a arborelui cu came Double-VANOS.
  • Transmisia modulară BMW încorporează componente specifice M pentru setul de viteze şi arbori, care a fost modificată pentru puterea motorului cu şase cilindri în linie. Mecanismul exterior al schimbătorului de viteze, care cuprinde levierul, ghidajul şi conexiunea la transmisie, a fost realizat special pentru Pure Impulse edition, fiind elemente custom.
  • Când puterea este transmisă prin intermediul cutiei de viteze manuale cu şase trepte, motorul cu şase cilindri în linie propulsează BMW Z4 M40i de la 0 la 100 km/h în 4.6 secunde (modelul american poate realiza 0-97 km/h în 4.2 secunde). Pentru comparație, mașina cu Steptronic Sport cu opt trepte are nevoie de 4.5 secunde.
 • Proporţiile compacte, masa redusă, centrul de greutate coborât şi distribuţia aproape perfectă a maselor (50:50) sunt elementele definitorii ale unui concept auto BMW Z4 perfecţionat tocmai pentru a oferi agilitate şi performanţe dinamice. Structura extrem de rigidă a caroseriei şi a şasiului şi atributele aerodinamice excelente contribuie, de asemenea, la modelarea caracterului de maşină sport al Z4. Designul şasiului roadsterului, care combină o punte faţă cu dublu braţ transversal cu o punte spate cu suspensie multibraţ, asigură atât confort, cât şi comportament dinamic de calitate.
  • Lista de echipamente standard pentru BMW Z4 M40i include direcţie sport variabilă (cu variaţia raportului de demultiplicare în funcţie de cursa volanului), frâne M Sport, un diferenţial M Sport pentru puntea din spate şi suspensie M adaptivă cu amortizoare controlate electronic, al cărei software a fost supus unor reglaje suplimentare pentru Pure Impulse edition.
  • Tehnologia exclusivă a şasiului de la modelul special include arcuri auxiliare optimizate pe ambele punţi.
  • De asemenea, o bară anti ruliu specială este montată în faţă, în timp ce atât programul de control electronic al amortizoarelor spate, cât direcţia sport variabilă au primit reglaje specifice.
  • Pentru a obţine caracteristici de manevrabilitate mai clare, care vor fi apreciate de puriştii condusului, echipa de dezvoltare a pregătit pentru controlul tracţiunii şi diferenţialul M Sport un program de control specific modelului.
 • O altă caracteristică nouă pe partea de şasiu se referă la dimensiunile jantelor, deoarece modelul BMW Z4 M40i este echipat pentru prima dată cu jante de dimensiuni diferite. Noile jante M din aliaj uşor, cu design double-spoke şi cu finisaj negru lucios, au diametrul de 19 inchi pe puntea din față şi de 20 de inchi pe cea din spate.
 • Pure Impulse edition adaugă şi elemente individuale de design pentru exterior şi interior. Acestea includ ornamentul M High-gloss Shadowline cu caracteristici extinse – care încorporează, de asemenea, emblema exclusivă de pe aripile frontale și hayon -, precum şi capacele oglinzilor exterioare vopsite în negru lucios, clapete special concepute pentru controlul fluxului de aer în zona din jurul pasajelor roţilor din spate şi etrierele roşii pentru frânele M Sport.
  • Noile culori pentru exterior fac parte, de asemenea, din specificaţiile Pure Impulse edition. Modelele destinate pieţelor europene au finisaj Frozen Deep Green metalizat, în timp ce automobilele destinate SUA au caroseria în culoarea Sanremo Green. Alte culori pentru exterior din gama de finisaje pentru BMW Z4 pot fi selectate ca alternativă la noile variante.
 • Designul cockpitului orientat pe conducător şi scaunele sport specifice modelului, cu tetiere integrate, definesc experienţa interiorului. Habitaclul combină linii clare, care creează o orientare spre înainte, cu suprafeţe ornamentale concentrate în doar câteva zone.
  • Pure Impulse edition include dotări de design specifice M pentru interior completate de o serie de detalii exclusive. De exemplu, pe consola centrală există un levier M cu manşon specific modelului. Elementele decorative din piele Vernasca în nuanţă Cognac cu vipuşti M negre – de asemenea exclusive pentru BMW Z4 M40i Pure Impulse sunt completate de benzi decorative de interior, de culoare negru lucios.
  • Soft topul BMW Z4 este disponibil şi într-un finisaj cu efect Antracit Silver ca alternativă la culoarea neagră standard. Este acţionat electric şi poate fi deschis sau închis în doar 10 secunde la apăsarea unui buton, chiar şi în timpul deplasării cu viteze de pana la 50 km/h. Un deflector de vânt, încălzirea scaunelor şi aerul condiţionat pe două zone fac parte din specificaţiile standard.

BMW Z4 Pure Impulse edition va fi pus în vânzare pe mai multe pieţe europene şi în SUA (acolo unde versiunea poartă denumirea Handschalter și este disponibilă sub forma unui pachet opțional de 3.500 de dolari).

BMW Z4 M40i Pure Impulse edition va fi lansat odată cu intrarea în producţie din martie 2024. Roadsterul va continua să fie fabricat la partenerul de producţie al BMW Group, Magna Steyr Fahrzeugtechnik, în oraşul austriac Graz.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise