(foto) Primul SUV Ferrari a fost deconspirat chiar pe linia de asamblare

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Până în prezent, Ferrari s-a numărat printre companiile auto de top care au reuşit foarte bine să-şi ţină ascunse toate produsele până în ziua premierei sau până aproape de aceasta, însă se pare că acest statut secretos nu mai ţine în prezent, timp în care prin curiozitate şi tehnologii mobile se poate întrece orice măsură.

Primul SUV Ferrari a fost fotografiat chiar pe linia de asamblare, ceea ce nu s-a mai întâmplat anterior, şi cineva cu siguranţă va răspunde pentru asta!

Dar s-a întâmplat şi nimic deja nu mai poate fi schimbat. În faţa noastră avem designul exterior al primului SUV al mărcii italiene, cunoscut deocamdată sub numele de cod Purosangue (pur sânge), care nu se exclude că-l va purta şi modelul de serie. Maşina din imagini nu corespunde cu niciun render digital creat anterior pentru a prevesti al său look.

Noutatea se distinge printr-un design non-standard pentru marca italiană, deşi multe linii şi trăsături le va împărţi cu noul hibrid 296 GTB. Singura grilă de radiator o putem observa doar în bara de protecţie frontală, iar capota masivă acoperă şi o bună parte a aripilor roţilor.

Farurile principale îi sunt poziţionate la două nivele, iar stopurile par a fi exact cele de pe 296 GTB. Pe arcurile roţilor și pragurile laterale există inserții negre de protecţie, tipice unui crossover/SUV. Jantele îi sunt destul de masive, la fel ca şi anvelopele pe lăţime.

În partea posterioară se poate observa un hayon proeminent cu lunetă şi spoiler integrat. Este prezentă doar denumirea compactă Ferrari şi logoul, însă nimic mai mult pe toată această suprafaţă goală. Secţiunea de montare a plăcuţei de înmatriculare se află în bara de protecţie, care este şi ea protejată la rândul său de un difuzor. În acesta din urmă au fost tăiate secţiuni pentru a fi scoase la vedere două terminaţii duble ale eşapamentului.

Nu este exclusă ideea că această maşină este doar un prototip timpuriu sau pre-serie şi încă multe se pot schimba. Totuşi, premiera modelului este programată pentru o zi necunoscută din 2022, iar livrările vor începe în 2023. Va prelua oare şi unitatea de propulsie hibridă cu 830 CP de la 296 GTB? Urmează să aflăm, curând…

Vezi şi:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata