(video) McLaren anunță o versiune ultra exclusivă cu parbriz pentru Elva

McLaren Automotive anunță că va începe în curând producția versiunii cu parbriz a supercarului Elva, care va fi unul dintre cele mai rare modele McLaren din istorie! Primele imagini cu prototipul automobilului au fost dezvăluite astăzi.

Se menționează că a fost concepută pentru clienții care preferă să aibă un ecran fizic mai degrabă decât bariera de aer invizibilă oferită de Active Air Management System (AAMS), precum și pentru a îndeplini cerințele legale locale din unele state americane.

Deși a avut propriul său program de inginerie pentru a optimiza performanțele aerodinamice și dinamice, versiunea Elva cu parbriz împărtășește tot etosul și performanțele mașinii originale. La fel nu are un acoperiș, geamuri laterale sau un ecran posterior, dar atunci când sunt combinate cu o greutate uscată mai mică de 1.300 kg și un motor V8 twin-turbo de 4.0 litri (815 CP), montat central, oferă cea mai bună experiență pentru șofer.

Elva fără parbriz este cea mai ușoară mașină stradală făcută vreodată de McLaren Automotive. Targetul pentru versiunea cu parbriz este să fie cu doar 20 de kg mai grea, chiar dacă va include și ștergătoare sincronizate electronic cu senzori de ploaie, duze de spălare a parbrizului, parasolare și sticlă încălzită în interiorul unui cadru din fibră de carbon. De cealaltă parte, sistemul AAMS va lipsi pentru că va fi inutil.

Accelerația ambelor versiuni este comparabilă cu cea a unui McLaren Senna, modelul fără parbriz atingând 100 km/h cu start de pe loc în 2.8 secunde și 0-200 km/h în 6.8 secunde. Performanța dinamică și rigiditatea vehiculului rămân, de asemenea, neschimbate față de mașina fără parbriz, la fel și experiența de conducere uimitoare.

Primele exemple Elva cu parbriz vor fi livrate clienților spre sfârșitul acestui an, după personalizarea de către McLaren Special Operations. Detaliile tehnice complete și cifrele de performanță sunt în așteptarea validării finale. Amintim că în total vor fi construite doar 149 de exemplare Elva.

Cmentariile sunt închise