Vine o criză de combustibili în Ucraina? A fost distrusă cea mai mare întreprindere de producție a produselor petroliere

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Invadatorii ruşi au distrus cea mai mare întreprindere de producție de produse petroliere din Ucraina! Se raportează, potrivit Unian, că rafinăria din Kremenciuk cu siguranță nu va începe să funcționeze până la sfârșitul anului curent din cauza pagubelor mari care au rezultat în urma unui atac cu rachete al trupelor ruse.

Rafinăria de petrol Kremenciuk nu-şi va putea relua activitatea cel puțin până la sfârșitul anului. Loviturile cu rachete ale Federației Ruse au distrus complet întreprinderea. Despre acest lucru a comunicat şeful administrației militare regionale Poltava, Dmitri Lunin.

Potrivit acestuia, distrugerea rafinăriei „atinge proporții mari”, însă angajații nu au fost concediați. Aceştia urmează să se implice în reparaţii.

Până la această oră, armata rusă a distrus sau a avariat 15 depozite de petrol în Ucraina. Acestea conțineau rezerve semnificative de combustibil. În această situaţie, depozitarea produselor petroliere este dificilă, dat fiind şi faptul că toată piaţa s-a reorientat în termeni de importuri spre Europa de Vest şi există unele dificultăți de ordin logistic.

Rafinăria de petrol Kremenciuk este cel mai mare producător de benzină și motorină din Ucraina. În 2020 a produs aproximativ 15% din toată motorina utilizată în ţară.

Atacul cu nouă rachete asupra infrastructurii din Kremenciuk a avut loc în seara zilei de 24 aprilie. S-a soldat cu cel puţin un mort şi şapte răniţi. A fost distrusă și centrala care asigură localnicii cu căldură și apă caldă.

Tranziția Ucrainei către piața europeană a combustibililor s-a dovedit a fi destul de dureroasă. Situația s-a deteriorat brusc după închiderea rafinăriei de petrol menţionate. Lanțurile regionale mici și mijlocii sunt nevoite să se oprească din activitate, iar unele benzinării dau pur și simplu faliment.

Cmentariile sunt închise