(video) No comment: Unii șoferi din Chișinău chiar se comportă obraznic când unele străzi sunt inundate

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În aceste zile avem parte de vreme instabilă cu precipitații care se manifestă și prin averse. Dar nu se întâmplă pentru prima dată. Și nu prima dată unele străzi din Chișinău se pot umple cu apă care se revarsă de peste tot unde există reliefuri în pante.

Cel mai mult a fost afectat ieri sectorul Buiucani și zone precum Alba Iulia, cartierul Sculeanca, Universitatea Pedagogică.

(update) Atenție, a treia zi de Cod Galben de vreme instabilă! Ce se așteaptă astăzi până la sfârșitul zilei

Cunoscându-se…

Cunoscându-se deja foarte bine că unele străzi din Chișinău se pot transforma în râuri (există și indicatoare de avertizare/informare în acest sens) și că sistemul de evacuare a apelor pluviale nu este ideal pentru a face față, unii conducători auto se pomenesc în blocaje.

Dar au făcut tot posibilul pentru a le evita? Au ținut cont de recomandările autorităților de a evita, de exemplu, temporar parcarea în zone cu risc sporit de inundații sau de a circula pe străzi alternative fără a lua apă la motor?…

Pe de altă parte există conducători auto care acceptă riscurile, însă se comportă și obraznic. De lipsa unui spirit civic nu mai spunem nimic. Mai multe exemple afișate în spațiul online arată cum șoferi intenționat circulă cu viteză neadecvată. Au și generat valuri mai mari care să iasă din limitele carosabilului.

Altul, chiar dacă ar fi să presupunem că nu a auzit prognoza meteo, dar oricum a văzut în fața ochilor ape mari în care s-ar putea bloca, oricum a înaintat și a făcut-o… trotuar! Și-a permis asta gândindu-se că poliția nu va veni să-l amendeze pe un astfel de ”potop”?

Îndemnul general

Îndemnul general pentru toți este ca să ținem cont de recomandări atunci când ne confruntăm cu precipitații puternice și volume mari de apă care apar în scurt timp. Iar cei care nu respectă RCR nici în condiții de străzi inundate să nu se considere mai presus decât alții, ci să-și asume riscurile dacă nu ascultă de recomandări simple.

Nu în ultimul rând, nu uităm să ne informăm înainte de orice deplasări care se doresc făcute în condiții complicate ale vremii decât după o perioadă de așteptare. Drumuri bune și uscate tuturor!

Cmentariile sunt închise