(foto) Aston Martin îşi prezintă strategia Racing.Green. cu ocazia Zilei Pământului

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Aston Martin apasă astăzi pedala de accelerație în călătoria sa spre a deveni lider mondial printr-o afacere de automobile ultra-luxoase durabilă, odată cu anunțul unei noi strategii ambițioase – Racing.Green.

Lansat de Ziua Pământului, planul oficializează principiile de bază, aliniate cu Obiectivele de dezvoltare durabilă ale ONU, care reflectă abordarea stabilită de Aston Martin cu privire la durabilitate și stabilește noi obiective îndrăznețe în toate aspectele afacerii, cu accent pe combaterea schimbărilor climatice, crearea unui mediu mai bun și construirea unei companii mai puternice.

Producătorul britanic s-a alăturat unei liste de companii ambițioase care se angajează să acționeze împotriva schimbărilor climatice prin aderarea la Science Based Targets initiative (SBTi), organismul global care permite companiilor să stabilească obiective de reducere a emisiilor în conformitate cu știința climatică.

În cadrul angajamentelor anunțate în Racing.Green. Aston Martin vizează emisii Net-Zero de la platformele sale de producție până în 2030, cu o reducere cu 30% a emisiilor din lanțul de aprovizionare față de valoarea de referință din 2020. Compania și-a conturat ambiția de a atinge emisii nete zero pe întregul său lanț de aprovizionare până în 2039.

Noile obiective se bazează pe progresul Aston Martin în materie de sustenabilitate până în prezent, cu o reducere de 44% a intensității emisiilor în operațiunile sale din Marea Britanie între 2020 și 2021 și 100% energie regenerabilă utilizată în toate unitățile sale de producție din Marea Britanie începând cu 2019. Un proiect major implică instalarea a peste 14.000 de panouri solare pe uzina din St Athan din Țara Galilor, capabile să asigure 20% din necesarul anual de energie al centralei.

100% din deșeuri sunt deja deviate cu succes de la depozitele de deșeuri, cu obiectivul de a elimina toate deșeurile de ambalaje din plastic în termen de trei ani. Strategia vizează, de asemenea, reducerea consumului de apă cu 15%, maximizarea materialelor durabile și îmbunătățirea biodiversității în toate teritoriile fabricilor.

Renumită pentru longevitatea produsului, exclusivitatea și construcţia sa manuală, compania Aston Martin a produs mai puțin de 109.000 de mașini în istoria sa de 109 ani, un număr infim, însă cel mai important este că 95% dintre aceste mașini foarte prețuite ar fi, conform estimărilor interne, încă pe drumuri!

Principiile de sustenabilitate vor fi, de asemenea, încorporate în viitoarea strategie de produs a Aston Martin, inclusiv o foaie de parcurs clară către electrificare. Aston Martin dezvoltă alternative tradiționalului motor cu combustie internă.

Primul plug-in hybrid al mărcii, supercarul mid-engine Valhalla, va fi livrat de la începutul lui 2024. Primul model electric cu baterie este vizat pentru lansare în 2025, iar până în 2026 toate noile linii de produse vor avea o opțiune de propulsie electrificată. Aston Martin intenționează ca întregul său portofoliu principal de mașini sport GT și SUV-uri să fie complet electrificat până în 2030.

Utilizarea materialelor durabile inovatoare în mașinile Aston Martin este, de asemenea, extinsă, inclusiv prin explorarea utilizării aliajului de aluminiu verde – fabricat folosind energie 100% regenerabilă – și a opțiunilor interioare vegane fără piele, pentru a oferi clienților o alegere mai mare și pentru a reduce impactul asupra mediului.

Ca parte a strategiei sale de diversitate, egalitate și incluziune, Aston Martin vizează ca 25% din toate rolurile de conducere să fie ocupate de femei în următorii cinci ani.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/