Preţul motorinei trece de 31 de lei pentru un litru, iar cel al benzinei se apropie de 34 de lei

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Este zi de luni şi acest lucru înseamnă startul afişării unor noi tarife plafon zilnice, valabile pentru ziua următoare. De exemplu, acum la ora amiezii, ANRE a Republicii Moldova le-a calculat şi publicat pe cele care vor intra în vigoare marţi, 14 iunie.

Vedem deci o creştere continuă a preţurilor la carburanţi, deocamdată fără niciun indiciu a unei pauze a scumpirilor, a unei opriri sau a unei ieftiniri… Motorina standard devine mai scumpă cu 43 de bani, depăşind suma de 31 de lei pentru un litru!

Benzina 95 se scumpeşte cu alţi 22 de bani şi în această săptămână avem toate şansele să vedem la panouri suma de 34 de lei pentru un litru.

Amintim că Platforma eCarburanţi permite identificarea staţiilor care comercializează cea mai ieftină benzină, motorină şi GPL din ţară, deci se pot găsi carburanţi la preţuri mai reduse decât cele plafon!

Jucătorii de pe piaţa produselor petroliere din Republica Moldova, care au reţele de staţii de alimentare, nu au voie să afişeze la panou preţuri mai mari decât cele plafon stabilite de ANRE pentru principalele tipuri. Însă după posibilitate şi dorinţă ei pot vinde carburanții fie la acelaşi preţ, cel maximal calculat de ANRE, fie la unele mai mici.

Iată cum se formează preţurile la nivel internaţional:

Influența cotațiilor Brent și Platts asupra prețurilor la carburanți în Republica Moldova

Explicaţie: De ce este utilizată media Platts pentru ultimele 14 zile în stabilirea preţurilor la carburanţi

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/