(video) GWM anunţă primul milion de maşini exportate, iar marca HAVAL noul model KuGou

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉

Compania Great Wall Motors din China anunţă despre o realizare importantă în istoria sa – primul milion de autovehicule exportate! În prezent diferitele mărci ale companiei (Great Wall, HAVAL, WEY, TANK, ORA) sunt reprezentate în 170 de țări din întreaga lume, inclusiv în Africa de Sud, Australia, Arabia Saudită, iar recent a avut loc debutul vehiculelor electrice ORA în Europa.

Acum, exporturile reprezintă 12% din vânzările companiei, iar în prima jumătate a anului curent GWM a vândut 518.525 de vehicule, dintre care 62.823 au plecat în afara Chinei.

În paralel, marca HAVAL (cea care comercializează doar SUV-uri) introduce un model nou pe piaţă – numit în China KuGou (Cool dog, în engleză). Este varianta de producţie a conceptului X Dog dezvăluit încă în primăvara lui 2021.

Caracteristici cheie:

  • Împreună cu modelul DaGou (Big dog), cunoscut în regiunea noastră şi sub denumirea Dargo, apropo fiind aşteptat şi în ţara noastră, formează o familie “canină” care include mașini cu un design unghiular-brutal. Însă din punct de vedere tehnic noul KuGou imită bine cunoscutul Jolion, fiind practic similare ca dimensiuni și bazându-se pe platforma modulară L.E.M.O.N.
  • Noul HAVAL KuGou este doar puțin mai mare decât un Jolion: ampatamentul îi este cu 10 mm mai lung (2.710 mm), în lungime are plus 48 mm (4.520 mm), e mai lat cu 34 mm (1.875 mm) şi e semnificativ mai înalt – plus 171 mm (1.745 mm).
  • “Umflătura” masivă de pe hayon nu este altceva decât un element ciudat al designului: nu există nici măcar opţional vreun suport pentru o anvelopă de rezervă, iar deschiderea uşii are loc vertical. Datorită acestei soluţii bizare luneta s-a dovedit a fi neobișnuit de îngustă. În schimb are un spoiler de acoperiş cu două LED-uri stop integrate.🙂
  • Mai aflăm că al său cadru al caroseriei este realizat în proporție de 41% din oțeluri ultra-rezistente. Roțile de bază sunt de 18 inchi. Garda la sol este declarată ca fiind de 196 mm, unghiul de atac – 24 de grade, iar cel de degajare – 26 de grade.
  • În habitaclu, planşa de bord are două monitoare de 12.3 inchi fiecare și un minim de butoane fizice. Spre deosebire de Jolion are un levier al cutiei de viteze mai solid în locul unui element rotativ, împrumutat de la modelul TANK 300. Volumul maximal al portbagajului este de 1.298 litri faţă de cei 1.133 litri din Jolion, iar până sub raft şi cu scaunele din al doilea rând instalate oferă 493 litri.
  • Noul KuGou are standard șase airbaguri, iar printre opțiuni: tapiţeria poate fi în două culori, scaunele frontale – reglabile electric, acoperişul – panoramic şi sistemul de iluminare ambientală include 64 de culori. Cel mai performant sistem audio are 18 difuzoare (realizat în colaborare cu JVC), dintre care câte o pereche sunt montate în scaunele frontale pentru “vibraţii pozitive”. Există pe lista dotărilor şi un cruise control adaptiv, printre alte sisteme elementare de asistenţă.
  • Sub capotă are deocamdată doar un benzinar turbo de 1.5 litri, cuplat la o cutie robotizată cu şapte trepte şi dublu ambreiaj. Poate oferi 150 CP și 218 Nm sau 184 CP şi 275 Nm. Tracțiune integrală se oferă doar în cea mai scumpă echipare. Cu toate acestea, suspensia din spate este oricum multi-link, în timp ce Jolion cu tracțiune față are o suspensie semi-independentă.

În China, noul HAVAL KuGou poate fi cumpărat de astăzi pentru minimum 18.700 de dolari.

GALERIE FOTO:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata