(foto/video) Codul Portocaliu de ninsori a expirat! Cum se circulă acum pe drumuri şi ce s-a întâmplat în ultimele ore

Codul Portocaliu de ninsori, izolat puternice, a expirat! Ciclonul anunţat acum câteva zile de meteorologi se pare că a trecut şi la această oră nu mai plouă şi nu mai ninge nicăieri în ţară, potrivit datelor serviciului de la Chişinău, deşi temperaturile au coborât su zero grade Celsius.

În schimb, în această dimineaţă a fost anunţată o nouă avertizare Cod Galben de intensificări ale vântului, valabilă până mâine inclusiv. Fenomenul ar trebui să-i pună în gardă pe cei care îşi lasă maşinile sub copaci!

Conform datelor înregistrate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgenţă, în ultimele 24 de ore în urma vântului puternic angajații IGSU au intervenit în trei cazuri pentru a efectua lucrări de defrișare. Potrivit informațiilor operative colectate din subdiviziunile teritoriale, în urma rafalelor de vânt au fost doborâți doi copaci pe traseele din raioanele Criuleni și Cahul.

Mai mult, angajații IGSU au intervenit pentru a elimina un arbore care a căzut pe acoperișul unei gospodării în localitatea Păscăuți, raionul Râșcani. Iar în localitatea Tudora, raionul Ștefan Vodă, salvatorii IGSU au efectuat lucrări de tractare a unui autocamion de model Volvo, care a derapat de pe traseu.

Şi echipe de polițiști de frontieră din Vulcănești au acționat în această dimineață pe direcția Burlăceni – Ciumai, unde din cauza rafalelor puternice de vânt și sulurilor de zăpadă, formate pe traseu, au fost blocate mai multe autovehicule. În acest sens s-a intervenit prompt pentru a deszăpezi mijloacele de transport și oferirea o primă asistență persoanelor.

Iată cum se circulă pe un drum din raionul Cahul. Vântul puternic aduce zăpada de pe câmpuri din nou pe carosabilul curăţit.

De cealaltă parte, Administraţia de Stat a Drumurilor a informat că în perioada orelor 16:00 din ziua de ieri şi 7:00 din ziua de astăzi, în zona centru, pe parcursul nopții au căzut precipitații sub formă de lapoviță care treptat s-au transformat în ninsori cu extinderea acestora către zona sud.

Întreprinderile rutiere SA “Drumuri” din teritoriu au demarat lucrări de patrulare, deszăpezire şi combatere a lunecuşului pe drumurile naționale administrate. În procesul tehnologic au fost antrenate 177 de utilaje speciale, au fost folosit 3016,2 tone de material antiderapant şi s-au implicat 171 de muncitori.

Toate sectoarele periculoase sunt monitorizate în permanență de către administratorii locali a drumurilor și după necesitate se intervine. Circulaţia rutieră pe drumurile naţionale este în prezent asigurată.

Iată care este starea drumurilor din ţară la momentul de faţă, ora 11:42, văzută prin intermediul camerelor ASD:

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Vezi şi:

https://autoblog.md/atentie-cod-rosu-de-ninsori-si-viscol-puternic/

Cmentariile sunt închise