(video) Nordul ţării este deja acoperit de ninsoare! Iată care este situaţia pe drumuri

Fenomenele meteo care au fost prognozate încep să-şi arate prezenţa pe teritoriul ţării noastre. Un martor ocular ne-a trimis la adresa redacţiei un scurt clip video care arată că în nordul ţării, mai exact la Briceni, s-a aşternut deja un strat generos de zăpadă.

Temperaturile care au coborât local sub zero grade Celsius au transformat ploaia în lapoviţă şi aceasta din urmă în nea.

În această situaţie, conducătorilor auto care au astăzi de făcut un drum spre Nord le recomandăm să fie atenţi şi gata de a întâmpina ninsoare.

Amintim că meteorologii de la Chişinău au prognozat vreme instabilă începând cu ziua de astăzi. Se prevăd condiții meteo complicate: vor cădea precipitații puternice sub formă de ploaie, cu trecere în ninsori (7-17 l/m²), izolat foarte puternice (20-25 l/m²), pe firele electrice și crengi depuneri complexe. Se vor semnala şi intensificări de vânt în rafale de până la 18-23 m/s, izolat de până la 25 m/s. Va viscoli, pe drumuri se vor forma troiene, ghețuș.

O hartă a Serviciului Hidrometeorologic de Stat indică despre faptul că la această oră se înregistrează ninsori puternice în raioanele Făleşti şi Ungheni, în timp ce la Chişinău cad precipitaţii mixte sub formă de lapoviţă şi ninsoare. De cealaltă parte, în raionul Ştefan Vodă, în aceste momente plouă puternic.

Iată care este starea drumurilor din ţară la momentul de faţă, ora 16:11, văzută prin intermediul camerelor ASD:

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Dacă aţi surprins vreo situaţie interesantă/riscantă, în Chişinău sau pe drumurile din ţară, scrieţi-ne şi trimiteţi imagini foto/video pe pagina noastră de Facebook sau la adresa contact@autoblog.md, iar noi o vom transforma în ştire care va fi auzită şi de autorităţi!

Vezi şi:

https://autoblog.md/atentie-cod-rosu-de-ninsori-si-viscol-puternic/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/