(video) Noul BMW iX5 Hydrogen se simte excelent la temperaturi de -20 grade Celsius

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

BMW iX5 Hydrogen este supus în prezent unui program solicitant de testare în condiţii meteorologice extrem de dificile. Totul face parte din testele de iarnă finale pe drumurile publice şi la centrul de testare al BMW Group de la Arjeplog, în nordul Suediei.

Testarea funcţională integrată şi validarea sistemului de pile de combustie, a rezervoarelor de hidrogen, a bateriei care acoperă vârfurile de putere şi a unităţii centrale de control au confirmat că această opţiune suplimentară de mobilitate fără emisii de CO2 poate fi fiabilă pentru a oferi plăcere de a conduce sustenabilă, cu niveluri ridicate de confort şi fără restricții de performanţă la temperaturi negative extreme!

Testele din apropierea Cercului Polar arată că BMW Group îşi continuă procesul de dezvoltare pentru BMW iX5 Hydrogen. În cursul acestui an, compania va produce o serie mică a modelului şi, de asemenea, se angajează să contribuie la extinderea reţelei de staţii de alimentare cu hidrogen.

„Testele de iarnă în condiţii extreme arată în mod clar că BMW iX5 Hydrogen poate oferi performanţe maxime şi la temperaturi de -20°C şi, prin urmare, reprezintă o alternativă viabilă la un automobil alimentat de un sistem de propulsie electric cu baterii. Pentru ca noi să putem oferi clienţilor noştri un sistem de propulsie cu pile de combustie ca soluţie atractivă de mobilitate durabilă, trebuie să existe şi o infrastructură suficient de extinsă pentru hidrogen.”

Frank Weber, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG, responsabil pentru dezvoltare

În aceste teste pe gheaţa şi zăpada din jurul Arjeplog, BMW iX5 Hydrogen este folosit pentru a demonstra de fiabil, confortabil şi puternic este sistemul său de propulsie cu pile de combustie cu hidrogen şi cum poate îndeplini deja cerinţele de mobilitate ale vieţii de zi cu zi. După ce a acumulat sute de sesiuni pe bancuri de testare şi teste aprofundate pe şosele, acest lucru adaugă un alt capitol în povestea sa de dezvoltare.

Dovezile sunt disponibile pentru ca toţi să vadă: aici, în acest frig extrem, sistemul de propulsie cu pile de combustie cu hidrogen prezintă aceeaşi capacitate de utilizare zilnică precum un motor termic convenţional. Puterea completă a sistemului devine disponibilă rapid. Chiar şi în condiţii de temperaturi foarte reduse, autonomia nu este afectată (spre deosebire de un electromobil doar cu baterie), iar umplerea rezervoarelor de hidrogen durează doar trei până la patru minute, chiar şi în mijlocul iernii.

„Sistemul de propulsie cu pile de combustie cu hidrogen combină tot ce este mai bun din ambele universuri de condus, indiferent de perioada anului şi de temperaturile exterioare: oferă mobilitatea fără emisii locale a unui automobil electric şi capacitatea de utilizare zilnică nerestricționată – inclusiv opriri scurte de realimentare – familiară modelelor cu motor termic.”

Jürgen Guldner, vicepreşedinte BMW Group pentru Tehnologia Pilelor de Combustie cu Hidrogen şi Proiecte de Automobile

Sistemul de propulsie de la bordul BMW iX5 Hydrogen îmbină tehnologia cu pile de combustie cu un motor electric care utilizează tehnologia BMW eDrive de a cincea generaţie. Hidrogenul pe care îl foloseşte ca sursă de energie este stocat în două rezervoare care funcţionează la presiunea de 700 bar, fabricate din plastic armat cu fibră de carbon (CFRP).

Pila de combustie transformă hidrogenul în energie electrică, generând o putere de 125 kW. Motorul electric poate folosi şi energia stocată într-o baterie de mare putere. Această baterie este încărcată fie prin recuperare de energie, fie din pila de combustie.

Toate acestea înseamnă că puterea maximă a sistemului este de 275 kW/374 CP. Singura emisie eliberată de pila de combustie este reprezentată de vapori de apă. Căldura sa reziduală este valorificată în mod deosebit de eficient pentru a încălzi interiorul maşinii.

Sistemele de propulsie, stocare a energiei şi control trec testul suprem de rezistenţă în decorul hibernal al Laponiei. În plus, suprafeţele de gheaţă special pregătite şi drumurile acoperite cu zăpadă oferă condiţiile perfecte pentru a testa funcţionarea integrată a tuturor sistemelor de propulsie şi şasiu. Aceasta includ, de asemenea, direcţia, arcurile şi amortizoarele, precum şi sistemele de control al şasiului şi interacţiunea frânelor convenţionale şi a deceleraţiei prin recuperarea energiei. Din nou, BMW iX5 Hydrogen este capabil să-şi pună în valoare punctele forte, deoarece cântăreşte şi mai puţin decât un model electric cu baterii comparabil!

Combinaţia dintre pila de combustie şi baterie îi conferă BMW iX5 Hydrogen un sistem de propulsie unic la nivel global! Tehnologia sa are potenţialul de a adăuga un alt pilon în portofoliul de sisteme de propulsie al BMW Group pentru o mobilitate fără emisii CO2 locale. BMW i – ca marcă axată în întregime pe mobilitatea care nu produce emisii locale – ar putea oferi în viitor automobile cu un sistem de propulsie cu pile de combustie pe hidrogen, alături de modelele sale electrice cu baterii. Acest lucru permite să îndeplinească cerinţele de mobilitate ale clienţilor care nu au acces la infrastructura de încărcare electrică acasă, călătoresc frecvent pe distanţe lungi sau doresc un grad ridicat de flexibilitate.

În cadrul pachetului legislativ “Fit for 55” lansat ca parte a Green Deal, Comisia Europeană urmăreşte să creeze o infrastructură de bază obligatorie. Odată cu implementarea proiectului AFIR (Regulamentul privind infrastructura pentru combustibili alternativi, care acoperă lansarea paralelă a staţiilor de alimentare cu hidrogen şi a unei infrastructuri de încărcare electrică), staţiile de 700 de bar pentru alimentare cu hidrogen vor fi construite la intervale de maximum 150 de kilometri de-a lungul principalelor rute de transport din toate statele membre din Europa. BMW Group salută această iniţiativă şi face eforturi pentru ca intervalele să fie reduse la 100 de kilometri până în 2027.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise