(foto) Porsche şi-a anunţat completul de piloţi care vor concura de partea sa în Formula E

0

André Lotterer a părăsit echipa de Formula E DS Techeetah, câştigătoare a sezonului 2018-2019, pentru a semna un nou contract cu Porsche!

Germanul în vârstă de 37 de ani, participant în acest campionat în ultimele două sezoane, va fi coechipierul lui Neel Jani, un elveţian cu origini indiene, în vârstă de 35 de ani, actualmente pilot Porsche şi anterior de asemenea participant în Formula E în sezonul 2017-2018.

Lotterer este un colaborator Porsche încă din 2017 şi de asemenea a fost activ în seria de curse electrice din sezonul 2017-2018. El a cucerit două podiumuri pentru Techeetah în primul său sezon și a ocupat locul 8 în clasamentul general al piloţilor. Și în sezonul 2018-2019 care s-a încheiat weekend-ul trecut a urcat pe alte două podiumuri şi la fel şi-a păstrat locul în clasamentul piloţilor.

André Lotterer şi-a început cariera sa în motorsport prin karting practicat de la o vârstă fragedă. Ulterior, a urmat procesul tradiţional de comutare la curse cu vehicule mai performante cu un singur loc. După un an în calitate de pilot de teste în F1 (2002), Japonia a devenit noul său centru de viaţă: a început să participe concomitent atât în Formula Nippon (acum Super Formula), cât şi campionatul Super GT.

Până în 2009 nu a reapărut în Europa, dar odată ce a făcut asta şi-a început o carieră şi în FIA WEC, câştigând de trei ori cursa de 24 de ore de la Le Mans şi o dată titlul de campion mondial al FIA WEC (în 2012). În paralel continuase să participe în cursele japoneze, iar în 2014 a concurat în Marele Premiu al Belgiei de Formula 1 ca un înlocuitor al lui Kamui Kobayashi, de partea echipei Caterham, care a şi fost desfiinţată după acel sezon.

“Aştept cu nerăbdare să concurez de partea Porsche în ABB FIA Formula E Championship în sezonul 2019-2020. Sunt parte a familiei Porsche din 2017 și am o mulțime de amintiri şi mari succese comune, în special atunci când am lucrat cu Neel. Am condus împreună în Porsche LMP1 Team în 2017 și am mai reprezentat Rebellion Racing în WEC în ultimii doi ani. Este minunat că vom face din nou o treabă bună pentru Porsche Formula E Team”, a declarat André Lotterer.

https://www.youtube.com/watch?v=Y13KLO_Oryw

De cealaltă parte, Neel Jani lucrează în calitate de pilot de teste pentru Porsche încă din 2013. A reuşit între timp să urce şi la volanul faimosului Porsche 919 Hybrid cu care a câştigat cursa de la Le Mans în 2016 și a devenit campion FIA WEC în același an. Între 2014 și sfârșitul anului 2017 a mai câștigat patru curse cu 919 Hybrid, a urcat de nouă ori pe podium şi a stabilit de patru ori cel mai rapid timp de tur.

În 2018 tot el a bătut recordul la Spa-Francorchamps, unde cu 919 Hybrid Evo a stabilit un timp mai bun decât un monopost de Formula 1. În cariera sa a mai fost pilot de teste sau de rezervă la câteva echipe de Formula 1.

În ultima perioadă este antrenat activ în testele noului Porsche Taycan. Chiar în acest weekend, înainte de cursa finală a sezonului de Formula E, a mers pe circuitul din New York cu un prototip pre producţie, finisând astfel un demo tur cu modelul înainte de premieră.

Noul sezon de Formula E, al şaselea, începe de pe 22 noiembrie curent şi pe lângă Porsche vor intra să participe şi cei de la Mercedes-Benz. Printre alţi producători de maşini cu renume, prezenţi deja în acest campionat se numără: Audi în colaborare cu atelierul ABT, Mahindra, NIO, Faraday Future, Jaguar, BMW, DS Automobiles şi Nissan care i-a înlocuit pe cei de la Renault.

Imaginile din galerie ne mai arată că monopostul electric al celor de la Porsche este finisat într-o culoare albă, deşi în campionat ar putea folosi o alta sau o livrea suplimentară. Anterior la teste maşina era de culoare neagră.

GALERIE FOTO:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata