in

(foto) De Ziua Națională a României, primele unități Ford Puma produse la Craiova pleacă spre piețele europene

De Ziua Națională a României, Ford a încărcat primul tren cu unități Ford Puma destinate clienților noului model produs la Craiova. Primul tren – pe care sunt transportate aproape 300 de maşini – a fost încărcat deja cu destinația Flushing, Olanda. Ulterior, acestea vor fi transportate pe vapor către Marea Britanie.

Pe măsură ce producția avansează, Ford va continua să trimită unități ale modelului Puma în toate țările din Uniunea Europeană, pentru a sprijini lansarea comercială care va demara în ianuarie.

Ford a început producția noului SUV Puma în luna octombrie 2019. Pentru lansarea acestui nou model, compania a investit 200 de milioane de euro și a finalizat în acest an procesul de recrutare a aproximativ 1.700 de noi angajați: operatori de bază și personal calificat. Totodată, pentru a răspunde cererii crescute de pe piața europeană, Ford a introdus al treilea schimb la Fabrica de Vehicule din Craiova.

Ford Puma este cel mai tehnologizat model produs vreodată în România și primul care beneficiază de un sistem de propulsie cu tehnologie hibridă. Acest nou model i se alătură pe linia de producție binecunoscutului Ford EcoSport, care se bucură în continuare de recunoaștere pe piața auto europeană.

În acest moment, Ford Craiova are aproximativ 6.200 de angajați care lucrează în trei și patru ture atât pentru producția de vehicule, cât și pentru cea de motoare.

Pe lângă cele două SUV-uri, EcoSport și Puma, Ford produce la Craiova mult-premiatul motor de 1.0 litri EcoBoost în variantele 95 CP, 125 CP, 125 CP mHEV și 155 CP mHEV.

Investiția totală a Ford la Craiova se ridică la aproximativ 1.5 miliarde euro de la preluarea uzinei în 2008.

Modelul Ford Puma va ajunge şi în Republica Moldova mai târziu. Preţul de start nu se cunoaşte deocamdată, însă în România acesta este de 16.500 de euro cu TVA inclus, preț special de lansare pentru o maşină în nivel de echipare standard – Titanium – şi cu motor 1.0 EcoBoost cu 125 CP, cuplat la o transmisie manuală cu şase trepte.

Printre tehnologiile disponibile în standard la acest preț, se află: scaune față cu suport lombar și masaj, încărcare wireless pentru smartphone-uri, sistem de navigaţie, faruri cu tehnologie LED, precum și multe tehnologii de asistență a șoferului, cum ar fi Active City Stop, Lane Keeping Aid, Active Cruise Control, senzori parcare spate, etc.

Primul contact cu noul Puma: FRANKFURT 2019: Noile Ford Puma şi Mondeo Hybrid – Reportaj Video AutoBlog.MD

https://www.youtube.com/watch?v=dmqmoc9BEGI

Iti place articolul?