(foto) Detalii despre primul Hyundai Tucson PHEV: peste 50 de km autonomie electrică

Hyundai Motor a dezvăluit noi detalii despre noul Tucson Plug-in Hybrid, versiune care este introdusă pentru prima dată pentru acest model şi care va fi disponibilă de cumpărat din primăvara anului 2021.

Odată cu adăugarea unui sistem de propulsie PHEV, cel mai bine vândut SUV al Hyundai oferă acum cea mai largă gamă de trenuri de propulsie electrificate din clasa sa.

Caracteristici cheie:

  • Noul Tucson Plug-in Hybrid va fi echipat cu un sistem de propulsie puternic și eficient. Sistemul se bazează pe a treia generație a motorului T-GDi Smartstream de 1.6 litri volum (180 CP/265 Nm). Acesta este asociat cu un motor electric care generează 91 CP/304 Nm și o baterie litiu-polimer de 13.8 kWh. Combinate, motorul pe benzină și motorul electric furnizează o putere maximă de 265 CP și un cuplu maxim de 350 Nm.
  • În tandem vin standard şi vor funcţiona o cutie de viteze automată în şase trepte, de tip “shift by wire” (fără legături mecanice), dar şi un sistem de tracţiune integrală.
  • Noul Tucson Plug-in Hybrid este, de asemenea, echipat cu o supapă de aer activă care reglează admisia de aer în funcție de temperatura lichidului de răcire a motorului, viteza vehiculului și multe altele. Scopul acestei funcții este de a minimiza rezistența la aer și de a maximiza eficiența consumului de combustibil.
  • La fel ca în cazul tuturor vehiculelor hibride, atunci când se va conduce cu viteze mici, modelul va fi propulsat doar de motorul electric, ceea ce duce la o deplasare complet silențioasă și fără consum de combustibil. Șoferii pot trece, de asemenea, la conducerea complet electrică la cerere, apăsând un buton specific, beneficiind de o autonomie total electrică de peste 50 km (estimare internă în ciclu WLTP).
  • Echipat cu un încărcător integrat de 7.2 kW, Tucson Plug-in Hybrid poate fi încărcat de la o staţie sau de la un wallbox casnic.
  • Datorită plasării inteligente a bateriei de înaltă tensiune sub caroserie, modelul va propune un spațiu generos în interior. Pasagerii din spate se pot bucura de 955 mm de spațiu pentru picioare. Între timp, volumul portbagajului a fost chiar mărit comparativ cu Tucson-ul anterior, oferind de la 558 litri (+9%) până la maxim 1.737 litri (+15%) cu scaunele rabatate.
  • Pentru o adevărată senzație de SUV, tracțiunea integrală (4WD) este standard pe noul Tucson Plug-in Hybrid. Este echipat cu tehnologia Hyundai HTRAC și un selector Terrain Mode pentru o conducere sigură pe teren dificil. HTRAC poate distribui în mod variabil puterea pe roțile din față și din spate în funcție de condițiile de tracțiune și de starea de conducere, în timp ce selectorul Terrain Mode va optimiza puterea, cuplul și frânarea în funcție de condițiile de drum selectate de șofer.
  • Suspensia controlată electronic (ECS) opțională utilizează o tehnologie de amortizare adaptivă pentru a oferi caracteristici de conducere versatile, în funcție de situație și de preferințele șoferului. ECS controlează automat și continuu amortizoarele vehiculului pentru a maximiza confortul și performanța la volan. Șoferii pot regla, de asemenea, caracteristicile ECS și direcția prin moduile Eco sau Sport.
  • Ca și în cazul celorlalte variante de motor, versiunea PHEV se remarcă prin designul său progresiv, integrând linii ascuțite, unghiuri și forme, precum și semnătura Parametric Hidden Lights. O serie de caracteristici tehnologice includ un panou de bord digital de 10.25 inci şi un alt monitor de 10.25 inci, tactil, pe care rulează sistemul AVN cu servicii auto Hyundai Bluelink. Utilizatorii de Bluelink mai pot verifica, de asemenea, nivelul de încărcare a bateriei și pot gestiona setările de încărcare prin intermediul unei aplicaţii mobile.
  • În plus, cele mai noi sisteme de asistență și caracteristicile de siguranță activă ale noului Tucson îl fac unul dintre cele mai sigure vehicule de pe piață. Printre altele, Remote Smart Parking Assist (RSPA) permite mașinii să parcheze singură, eliminând presiunea de pe şofer în situații dificile de parcare. Highway Driving Assist (HDA) menține mașina în centrul benzii sale, în timp ce adaptează viteza pe baza datelor de navigație și a traficului din jur, de exemplu pentru curbele care urmează pe autostrăzi. Iar sistemul Parking Collision-avoidance Assist este disponibil exclusiv pe Tucson PHEV şi ajută la prevenirea coliziunilor cu obstacolele din spate în timp ce se conduce cu viteze mici în marşarier. Sistemul emite avertismente sonore și vizuale și acționează frânele atunci când este necesar.

Preţul de start al modelului nu a fost anunţat, însă cu siguranţă va fi cel mai scump Tucson disponibil pentru cumpărare.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/